ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 oct. 2020

Chiftelute de ton

 
Chiftelutele de ton sun foarte gustoase, si sunt potrivite chiar si pentru un aperitiv festiv pe baza de peste, mai ales daca le dam forma unor bilute. Eu am ales sa le prajesc in ulei de data aceasta, dar cu siguranta le puteti coace in cuptor sau chiar si pe un grill, mai ales daca le pregatiti pentru copii! 
Cum la aceste chiftelute folosim doar doua ingrediente principale, tonul si cartoful, evident, conteaza foarte mult sa fie ingrediente de calitate, cu gust bun. Asadar am folosit cartofi albi, care au un gust dulceag si se sfarama foarte usor, avand o consistenta placuta si ton maruntit Sun Food, foarte gustos, un produs  nelipsit de la noi din casa!  
Va recomand si salata festiva de ton, ouale umplute cu pasta de ton, pizza cu ton sau salata de fasole cu ton. Mai multe retete cu ton gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici. (clcik pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici


Ingrediente chiftelute de ton

2 cartofi fierti
1 ou
ceapa verde
patrunjel verde
zeama de lamaie
1 lingura pesmet
sare, piper

Mod de preparare chiftelute de ton


Mai intai scoatem tonul intr-o sita si il scurgem bine de zeama. Eventual il si presam bine cu o furculita, ca sa scoatem tot uleiul. Fierbem cartofii in coaja si ii lasam sa se raceasca. Eu am folosit doi cartofi albi, mici.

Pasam cartofii cu o furculita si adaugam tonul bine scurs.

Adaugam un ou mic si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi ceapa verde tocata marunt si patrunjelul verde tocat marunt. Adaugam zeama de lamaie, sare si iper dupa gust. Punem si pesmetul si omogenizam compozitia.

Cu ajutorul a doua linguri, pe care le trecem de fiecare data prin uleiul incins, formam chiftelutele de ton pe care le vom praji apoi in uleiul incins.

Prajim chiftelutele pe ambele parti.

Le scoatem pe servete absorbante, sau intr-o sita, ca sa scapam de uleiul in exces. Din cantitatile date am obtinut circa 16 chiftelute mici. Le servim cu felii de lamaie.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes