ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 apr. 2019

Tarta cu capsuni si crema de vanilie


 Tarta cu capsuni si crema de vanilie este una dintre cele mai iubite combinatii, nu cred ca este cineva care sa nu o indrageasca! Si cum la noi acasa se bucura de un real succes o pregatim foarte des, cel mai adesea fac tarte mici, individuale, dar, cand vreau sa impresionez musafirii, o pregatesc in aceasta forma!
Evident in loc de capsuni puteti folosi zmeura, mure, afine, piersici sau fructe exotice, in functie de preferinte si de ce va este mai la indemana. 
Mai multe retete de tarte gasiti aici. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete. 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente tarta cu capsuni si crema de vanilie

pentru aluat


250 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar pudra
6 linguri apa
1 ou
vanilie

pentru sosul de capsuni

200 gr capsuni
100 gr zahar

pentru crema de vanilie
250 ml lapte
3 galbenusuri
50 gr zahar
20 gr amidon
1 lingurita vanilie

pentru decor

capsuni
frunze de menta
flori de soc




Mod de preparare tarta cu capsuni si crema de vanilie

Vom pregati mai intai aluatul pentru crusta tartei. Puteti vedea acest procedeu in imagini pas cu pas aici.
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos.
Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare. Adaugam apa, apoi faina putin cate putin. Vom obtine un aluat moale si lipicios. Punem aluatul in folie si dam la frigider, de preferat peste noapte.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini.
Intindem o foaie subtire pe care o asezam in forma de tarta.  (diametru forma 28 cm) Presam cu degetele si indepartam excesul de aluat de pe margini.



Intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.



Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 15 minute, pana se rumeneste foarte usor pe fund. Daca veti lasa prea mult la cuptor tarta se va intari si va deveni casanta.


Sosul de capsuni l-am pregatit cat a stat aluatul la frigider. Spalam capsunile, te taiem felii, le punem intr-un vas si adaugam zaharul. Lasam sa fiarba pana incepe sa capete consistenta unui sos.  Lasam sa se racoreasca putin apoi il punem in tarta astfel incat sa acopere toata suprafata acesteia.


Crema de vanilie am pregatit-o tot in perioada in care a stat aluatul la frigider si am acoperit-o cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta. Procedeul de preparare, in imagini pas cu pas, il puteti gasi aici.
Fierbem laptele la foc mic. Daca folositi pastaie de vanilie acum e momentul sa adaugati semintele pastaii. Punem intr-un bol galbenusurile si zaharul. Mixam pana cand compozitia devine cremoasa. La final adaugam amidonul si mixam. Turnam laptele fierbinte putin cate putin, in acelasi timp mixand copozitia.Turnam compozitia rezultata in vasul in care am fiert laptele si o lasam la foc mic, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase si ca sa nu se lipeasca. Daca folositi extract de vanilie acum este momentul sa il adaugati. Cand compozitia s-a ingrosat, capatand consistenta unei budinci, o dam deoparte.
O lasam sa se racoreasca usor apoi intindem crema de vanilie peste sosul de capsuni, astfel incat sa umplem crusta de tarta.


Taiem felii capsunile si le asezam deasupra tartei. Decoram cu frunzulite de menta si flori de soc, sau flori de musetel. Pastram tarta la frigider pana in momentul servirii. Taiem felii cu un cutit bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. draga vio, mereu mi se incalzeste sufletul cand iti vizitez casuta cu retete,iti doresc santate si sa nu inchizi vreodata blogul,multumim pentru generozitatea ta cu delicii si bucate superbune.
    aurelia

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes