ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 dec. 2017

Prajitura cu ciocolata, fara faina


In cartea de bucate din care am luat reteta i se spunea tort de ciocolata fara faina, mie insa mi se pare totusi prea pretentioasa denumirea, eu cand ma gandesc la tort ma gandesc la blaturi si creme, asa ca am numit-o prajitura. Cert este ca gustul este deosebit, efortul este minim, iar efectul maxim! Vrei sa iti impresionezi musafirii insa nu esti nici as in ale bucatariei, si nu ai nici prea mult timp la dispozitie? Atunci clar reteta asta este perfecta pentru tine!
Si fiindca vorbim totusi de ciocolata e o prajitura dulce, alaturi de care trebuie neaparat sa ai, fie un glob de inghetata, de preferat de fructe, fie un sos de portocale sau de fructe de padure.
Tot din categoria retete simple cu efort minim si efect maxim va recomand si mousse de ciocolatapanna cotta cu ciocolata, lava cake sau trufe de ciocolata. Mai multe retete cu ciocolata gasiti aici. (click pe cuvintele sublinate pentru retete)

Ingrediente prajitura cu ciocolata, fara coacere

200 gr ciocolata 60% cacao
100 gr unt
200 gr zahar
5 oua
50 ml lichior portocale

pentru sos:

200 ml fresh portocale
100 gr zahar





Mod de preparare prajitura cu ciocolata, fara faina

Punem intr-un vas, la foc mic, ciocolata rupta cubulete impreuna cu untul taiat cuburi. Amestecam continuu pana cand ciocolata si untul sunt perfect topite si le lasam deoparte sa se racoresca.



Mixam oual intregi cu zaharul pana cand zaharul este complet topit si compozitia se albeste si devine cremoasa. Amestecam cu compozitia de ciocolata, adaugam lichiorul pe portocale si omogenizam. Desigur, lichiorul de portocale il puteti inlocui cu vanilie, rom, tonka, cardamom, cafea, sau orice alte arome credeti ca se potrivesc si va sunt pe plac.



Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile (diametru forma 26 cm).


Coacem in cuptorul preincalzit, pentru circ 30 minute, la 180 grade. Nu va speriati fiindca prajitura se va crapa deasupra la copt, iar dupa ce o scoateti din cuptor se va lasa putin, este normal sa se intample asa.


Cat se raceste prajitura pregatim sosul. Stoarcem portocalele si punem sucul obtinut intr-un vas, impreuna cu zaharul. Fierbem pana capata consistenta unui sos. Punem pe o farfurie sosulapoi felia de prajitura pe care o pudram cu zahar si o decoram cu portocale si menta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes