ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 aug. 2016

Budinca de chia cu piersici



Semintele de chia sunt un aliment minune aducand organismului un extraordinar aport de proteine, minerale si vitamine.
Au efect detoxifiant, ajuta la reglarea greutatii, ajuta la imbogatirea performantelor fizice, echilibreaza cantitatea de zahar din sange, previn hipertensiunea arteriala.
Semintele de chia au gust neutru, imprumuta din gustul produselor in care sunt folosite si devin gelatinoase.
Pot fi folosite in prepararea budincilor dar pot fi adaugate in salate, in iaurt, in shake-uri sau chiar in compozitia de clatite.
Au avantajul ca sunt pline de fibre conferind astfel senzatia de satietate si inlaturand pofta de dulciuri.
Semintele de chia contin de cinci ori mai mult calciu decat laptele, de doua ori mai mult fier decat spanacul, de trei ori mai multi antioxidanti decat afinele si de doua ori mai mult potasiu decat o banana.
Evident, nici un aliment nu face minuni peste noapte, este indicat sa insotiti consumul acestor seminte de o alimentatie sanatoasa si un regim de viata sanatos pentru eficienta maxima.
Semintele de chia le gasiti in magazinele online, eu le-am achizitionat pe biosano.ro, site pe care vi-l recomand cu toata increderea si unde puteti gasi o multitudine de produse foarte utile mai ales pentru cei ce au ales o alimentatie sanatoasa.



Ingrediente

4 lingurite seminte chia
400 ml lapte
2 linguri sirop artar
300 gr piersici
1 lingurita zeama lamaie




Mod de preparare:

Adaugam 3 lingurite seminte de chia in lapte si amestecam energic. Adaugam siropul de artar si semintele pastaii de vanilie, amestecam si dam la frigider pentru trei-patru ore.



Spalam piersicile, le indepartam samburii si coaja si le pasam cu o furculita astfel incat sa obtinem un piure nu foarte fin ci unul care sa contina bucati de fruct.



Adaugam o lingurita cu seminte de chia si amestecam. Dam si compozitia de piersici la frigider.



Pentru servire vom asambla budinca intr-un bol alternand straturile de budinca de chia cu sraturile de piersici.
Decoram cu feliute de piersici si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes