ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 dec. 2015

Carnati de casa


Carnatii de casa sunt unele dintre cele mai asteptate si cele mai iubite preparate de pe masa de Craciun si fiecare gospodina ii pregateste asa cum stie ea mai bine. Cum anul asta am participat si noi la taiatul porcului am facut si carnatii, toba si leberul si evident am si gustat din fiecare. Reteta de carnati e simpla, practic nici macar nu este nevoie de cantitati, totul se pune la ochi si dupa gust. 

 Daca vreti sa va usurati munca va recomand aceasta masina de tocat, are cutit de inox si accesorii atat pentru carnati cat si pentru rosii, o gasiti in aceasta perioada la un pret foarte bun! 

http://l.profitshare.ro/l/4135408


Ingrediente carnati de casa:

5 kg carne de porc cu grasime
3 kg carne de vita
usturoi
ardei iute
piper
cimbru
ienibahar
boia
sare
mate de porc si de oaie




Mod de preparare carnati de casa:

Mai intai vom toca carnea si o amestecam. Noi am folosit pulpa de vita, si pulpa, poala si grasime de porc.


Adaugam usturoiul, ardeiul iute tocat, piperul, cimbru, boiaua  si sarea. Pentru ele nu va dau cantitati fiindca tine de gustul fiecaruia.
Adaugam cam 500 ml din zeama in care am fiert carnea si maruntaiele pentru toba. Amestecati bine cu mainile si lasati amestecul deoparte ca sa se topeasca sarea. Formati o chifteluta, o gustati, apoi in functie de gustul fiecaruia daca este cazul mai adaugati ce credeti ca este necesar.

Luam un mat si suflam in el ca sa ne asiguram ca nu este spart.


Atasam palnia speciala pentru carnati la masina de tocat. Rulam matul pe palnia de carnati si il umplem dar nu foarte tare si rasucim din loc in loc in functie de cat de mari va doriti sa fie carnatii. Noi pe cei in mate de oaie i-am lasat ceva mai lungi, cei in mate de porc i-am facut mai scurti.


Atarnam carnatii afara, direct in bataia vantului, ca sa se zvinte.


I-am mutat apoi pe beci, agatati de grinda, unde vor mai sta cateva zile apoi ii vom pune in pungi si ii dam la congelator. 
Daca doriti ii puteti afuma, noi nu ne prea impacam cu afumaturile asa ca i-am lasat asa cum sunt.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Arata ft bine. Ma intreb daca ati folosit mate de oaie si daca alea nu sunt transparente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu zic ca nu-s buni dar daca este reteta atunci unde-i gramajul la ingrediente ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare adauga dupa propriul gust unii prefera mai sarat, unii mai piperat, altii pun mai mult usturoi, unii mai putin :)

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes