ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 iun. 2014

Ciorba de perisoare


Indiferent cat e de cald afara, ciorba nu-mi lipseste din meniu, iar cum nu mai facusem demult ciorba de perisoare am profitat ca astazi a fost ceva mai racoare si am trecut la treaba!


Ingrediente:

1 kg oase vita
5 l apa
300 ml bors de putina
1 morcov
1 telina mica
1 pastarnac
1 ardei gras
1 ceapa
2 linguri bulion
sare, piper 
leustean

pentru perisoare:

1 kg carne tocata  vita
100 gr orez
1 ou
sare, piper




Mod de preparare

Spalam carnea de vita  si o punem intr-o oala.




Turnam apa si lasam sa fiarba adunand din cand in cand spuma care se formeaza. Tocam marunt zarzavaturile si le adaugam in oala. Lasam sa fiarba la foc mic



Cat fierbe ciorba vom pregati perisoarele. Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam oul, sare, piperul si orezul pe care l-am lasat 15-20 minute sa se inmoaie in apa.





Amestecam compozitia cu mainile, pana la omogenizare.




Cu mainile umede modelam perisoarele si le asezam pe o tava.




Cand carnea de vita este fiarta adaugam bulionul si borsul si mai dam in unul-doua clocote. Cand ciorba clocoteste adaugam perisoarele, una cate una. Lasam sa fiarba, cel mai sigur este sa ascoateti o perisoara si sa vedeti daca este bine fiarta. Nu amestecati in oala dupa ce ati pus perisoarele fiindca se pot sfarama.





Punem in catron si adaugam leustean verde. Dupa preferinte puteti adauga si smantana.




Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Senzationala reteta aceasta. Oasele de vita aduc un avantaj enorm in rezultatul final. Am incercat si cu oase si carne de porc si am obtinut o ciorba extrem de grasa, chiar si dupa eliminarea grasimii stranse deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare absurd sa se sfarame perisoarele, mai adaugati un ou la ingrediente!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun borsul acesta .Parerea mea bors pt ca la ciorba legumele se calesc si se adauga numai bulion ...

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes