ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 feb. 2012

Florio





Ingrediente florio




1 l alcool
1 l vin rosu sec
1/2 l sirop visine
1 esenta migdale



Mod de preparare florio

Amestecam alcoolul cu vinul rosu intr-o sticla . Eu am folosit tuica de prune si vin rosu de butuc. Atentie , vinul folosit trebuie sa fie sec si de buna calitate.
Adaugam o esenta de migdale si  siropul de visine si agitam bine de tot continutul. Sirop am folosit din comert insa merge perfect si siropul de visine facut in casa, important este sa fie concentrat.
Lasam sa se macereze 15 zile timp in care agitam zilnic sticla.
Cand este gata scurgem uleiul de la esenta de migdale ramas deasupra bauturii si strecuram prin tifon.







Distribuie daca iti place:

18 comentarii :

  1. Foarte bun si o prezentare super! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa-l incerc sigur,cred ca-i tare bun,felicitari si pentru prezentare

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunatate!!!!am sa-l incerc negresit(vin am, tuica am,esenta cumpar).Gata am inregistrat.O PREZENTARE DE NOTA 20!PUP!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nota 10 pentru prezentare!
    Cat despre bautura.. Ma bantuie si acum o amintire de vre-o 15 ani.. Si cand ma gandesc ma doare capu! :))))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc din suflet pentru aprecieri, e o bautura care merita incercata, noi deja am terminat-o si vrem sa mai facem. a fost foarte apreciata de musafiri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1 l alcool, pai alcoolul e alcool! Reteta aceasta trebuie respectata cu strictete, altfel nu se mai numeste Florio!
      Incercati sa preparati o bautura buna, pentru sufletul vostru, dar sa fie apreciata si de prieteni , rude, cunostinte! Sa o savureze timp indelungat si aiba intr-adevar dorinta de a incerca sa prepare reteta minune! Tuica nu-i un adaos recomandat pentru florio, pentru ca atunci acel produs se va numi altfel! Luati 0,5 lt alcool rafinat 96,amestecati-l cu 1 lt vin rosu de cea mai buna calitate, 0,7 lt sirop de visine , dar nu unul apos , ci acel sirop ce se prelinge pe sticla ( il cautam desigur pe cel din epoca " tristei amintiri", il regasim dar intr-un alt ambalaj) si mai adaugam continutul sticlutei minune cu esenta de migdale. Dupa amestecul bine facut, obtinem culoarea mult dorita, care ne incanta ochiul si ne duce cu gandul la reusita! Timp de 3 sapt nu facem decat sa privim minunea agitand-o in sticla . Apoi, servim celor dragi licoarea mult asteptata... Romanii cunosc foarte bine aceasta bautura, dar va asigur ca strainii o vor aprecia pe deplin!Mult succes!

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Eu am facut din 2,5 l vin.1l alcool de 96°1l de suc visine facut de mine.o esenta migdale.Este super o bautura rafinata pentru doamne🍾🍸

      Ștergere
  7. Un deliciu si o prezentare de exceptie!
    Nu-i asa ca retetele simple si gustoase , din vremea bunicilor ramin in top?

    RăspundețiȘtergere
  8. ce sirop de visine ati folosit? facut in casa sau cumparat? si daca e cumparat ce firma este?

    RăspundețiȘtergere
  9. Tuica nu este un produs recomandat pt.nici un fel de bautura schimba foarte tare aroma,multi folosesc la visinata....este f.rea la gust.
    Vrei o bautura buna doar alcool foloseste (mai merge si vodca) iar daca in loc de vin folosesti VERMUT rosu vei realiza ceva SUPERB.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In 1985 am avut posibilitatea sa gust originalul florio (Florio Marsala) lichior de migdale. De atunci tot am incercat sa obtin acel gust, dupa diferite retete si pot confirma ca cel mai reusit, mai asemanator cu cel original a fost cel cu VERMUT rosu. De atunci numai VERMUT folosesc, cand prepar aceast lichior, si NUMAI alcool rafinat, niciodata tuica, fiindca schimba gustul, predomina aroma si mirosul specific de tuica, suprimand aroma de migdale.

      Ștergere
  10. Da, îmi amintesc această rețeta când o preparam și eu. Foloseam numai alcool, vin roșu de bună calitate sirop de visine făcut în casă și bineînțeles esența de migdale. O bautură excelentă!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. O întrebare. Cine a inventat aceasta rețeta ?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes