ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 iul. 2020

Hummus


Hummus este un preparat din bucataria orientala care in ultimii ani  a devenit din ce in ce mai popular si la noi in tara, si multa lume il pregateste chiar acasa. Este foarte usor de pregatit, mai ales daca folositi naut din conserva, gata fiert, in cateva minute este gata!  In plus este un preparat sanatos si plin de savoare dar are si costuri foarte mici, ceea ce il face si mai accesibil, o portie de hummus ajungand sa coste circa 5 lei si este suficienta pentru doua persoane!
Nautul este foarte bogat in fibre, are continut ridicat de antioxidanti, ajuta la reglarea colesterolului si are continut mare de proteine ceea ce il face ideal pentru vegetarieni sau pentru ci ce tin cura de slabire.
Eu am folosit naut de la prietenii mei de la Sun Food, un produs sterilizat, natural suta la suta, care contine 60% naut si 40% apa. Desigur, puteti folosi si naut uscat, insa va trebui pus de seara la inmuiat apoi fiert, asadar se va prelungi timpul de preparare.
Am pregatit acest hummus alaturi de alte cateva preparate orientale pe care le gasiti aici. Va recomand si hummusul cu ardei sau hummusul cu sfecla rosie. Mai multe retete cu naut gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici


Ingrediente hummus

1 conserva naut
3 catei usturoi
1 lingura tahini
3 linguri ulei masline
3 linguri zeama de lamaie
sare dupa gust



Mod de preparare hummus

Scurgem bine nautul si in adaugam in vasul unui blender. Nu aruncati zeama scursa, in cazu in care pasta obtinuta nu are consistenta cremoasa va fi nevoie sa adaugati putina zeama. In plus acea zeama poarta denumirea de aquafaba si are un rol similar albusului de ou, pare de necrezut, dar eu am facut cu aceasta zeama o pavlova delicioasa, puteti gasi reteta aici.


Adaugati usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si tahini. Tahini este o pasta de susan, eu am cumparat din Lidl, dar poate fi pregatita si in casa.


Mixam pana obtinem o pasta cremoasa. Cum am spus mai sus, daca nu are consistenta cremoasa acum e momentul sa mai adaugati lichid din conserva. Tot acum puteti regla gustul si mai puteti adauga sare, zeama de lamaie, tahini, sau ce credeti ca lipseste.


Punem hummusul intr-un bol, cu coada unei furculite trasam niste santuri in care vom turna putin ulei de masline. Pentru a face preparatul sa arate mai apetisant am decorat cu boia dulce, tot cu ajutorul unei furculite, am pus cateva boabe de naut si am presarat patrunjel verde. Se pastreaza la frigider si se serveste cu lipii. 


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Felicitări pentru rețete.
    Arata super toate.
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Recomand sa curatati boabele de naut de coaja. O sa iasa o pasta mult mai fina si usturoiul imi pare cam mult la cantitatea de ingrediente.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes