ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 aug. 2010

Rosii in suc propriu



 Rosii in suc propriu, o reteta deosebita pentru iarna, minunate la supe sau ciorbe!


Ingrediente (pentru 4 borcane de 800 gr)

2 kg rosii
1 lingurita sare




Mod de preparare






Se da 1 kg de rosii prin masina de tocat cu separator. Se amesteca sucul de rosii astfel obtinut cu o lingurita de sare grunjoasa.


Rosiile ramase (e de preferat sa fie mai mici si mai tari) se aseaza in borcane si se toarna peste ele sucul.




Se infileteaza bine capacele si se pun borcanele la sterilizat intr-o cratita pe fundul careia am asezat un prosop. Completam cu apa pana la jumatate si lasam la foc mediu.





Cand a dat in doua-trei clocote se opreste focul si se lasa borcanele sa se raceasca. Se depoziteaza in loc racoros. Sunt foarte bune la ciorbe si la supe de rosii .




Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. cat de sanatoase sant conservele astea facute in casa,nu ne dam seama ca ar trebui sa mancam numai asa,ar fi o binefacere pt organismul nostru,felicitari imi place si poza tare cum ai facut-o

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce retata buna!!! Eu cumpar rosii decojite pentru unele mancaruri dar ar fi mai bine sa mi le fac singura daca se vor face rosiile in gradina.
    O mica mentiune...nu era mai bine ca rosiile din interior sa fie decojite? Sa nu mai avem treaba cu ele cand deschidem borcanele...
    O saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yaya, multumesc tare mult.Intr-adevar, sunt tare bune si sanatoase conservele facute in casa.Eu am si norocul sa ma aprovizionez cu zarzavaturi de la tara din gradina parintilor mei,deci muuult mai sanatoase decat ce gasim pe piata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bianca, chiar nu m-am gandit la decojitul rosiilor, cred ca e o idee buna

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari!si eu faceam pe vremuri cand familia era mai numeroasa;chiar si cu rosiile taiate

    RăspundețiȘtergere
  6. Vio, minunat caietul asta electronic al tau! Sper sa pot pune anul asta mai multe conserve de legume,ca tare sunt bune si sanatoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vio, am sa pun si eu rosii decojite in borcan dupa reteta ta, e usoara si rapida....felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc din suflet pt retete sunt un real ajutor

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci sucul de rosii nu se fierbe inainte de-a fi tunat peste rosii? cate luni rezista (termenul de valabilitate)? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, sucul nu se fierbe in prealabil. Un termen de valabilitate mi-e greu sa dau, sunt mai multi factori care il influenteaza. Anul trecut de pilda l-am facut pe la sfarsitul lunii august si am avut pana in ianuarie. Si zic eu ca ar mai fi rezistat lejer in continuare.
      Conteaza mult unde le depozitezi (beci, camara, spatiu umed, bine aerisit, umed, etc) si cum sunt rosiile. La parintii mei de exemplu anul asta rosiile sun manate.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes