ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 sept. 2018

Focaccia cu ceapa rosie


 Focaccia este una din preferatele noastre cand vine vorba despre paine, asa ca o tot pregatesc in diverse forme. Focaccia cu ceapa rosie este preferata sotului, focaccia cu mozzarella e preferata Alexandrei, focaccia cu masline e preferata lui Stefan, si focaccia cu oregano prefarata mea.
Focaccia este practic un tip de paine de origine italiana, asemanatoase cu aluatul de pizza si tipic acestui tip de paine este faptul ca este unsa deasupra cu ulei de masline si in general se adauga sare, sau plante aromatice dar si diverse legume sau branzeturi. 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici



Ingrediente focaccia cu ceapa rosie

250 gr faina
150 ml apa
25 ml ulei masline
2 linguri apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
3,5 gr drojdie uscata

pentru topping

1 lingura ulei masline
1 lingura apa
1 lingurita sare grunjoasa
1 ceapa rosie




Mod de preparare focaccia cu mozzarella

Amestecam intr-un vas apa calduta, zaharul si uleiul apoi adaugam faina, sarea si drojdia. Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Ungem tava cu ulei de masline. Aplatizam aluatul si il asezam in tava avand grija sa aiba ulei pe ambele parti ca sa nu formeze crusta. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.




Intindem aluatul in tava presandu-l cu ajutorul degetelor. Ungem cu o lingura de ulei de masline amestecata in prealabil cu o lingura de apa si presam din nou pana cand aluatul este intins pe toata suprafata tavii.


Presaram sarea. Eu am folosit cristale de sare roz de Himalaya, dar puteti folosi orice fel de sare.


Taiem ceapa rosie fideluta si o presaram pe intreaga suprafata.



Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 15 minute.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes