ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 mar. 2018

Burger vegetarian de linte


Stiti de ce iubesc  eu atat de mult provocarile prietenilor mei de la Sun Food? Pentru ca aceste provocari m-au determinat sa imi depasesc limitele si datorita lor am descoperit preparate surprinzatoare, ce nu se aflau in meniul nostru obisnuit, dar care ne-au placut in mod deosebit si ne-au devenit foarte dragi! Asa s-a intamplat si cu burgerul vegetarian de linte a carei reteta v-am adus-o astazi! Un burger foarte gustos, crocant la exterior si cremos in interior, o sa ajungeti sa il iubiti mai ceva ca pe burgerii cu carne. Pentru a-i da o nota si mai proaspata puteti sa ii adaugati si putin sos tzatziki. eu am completat burgerii cu salata verde, rosii si inele de ceapa rosie, puteti folosi insa orice combinatie va este pe plac.
Eu am ales sa ii pregatesc la cuptor, dar evident, puteti foarte bine sa ii prajiti in tigaie. Chiflele vi le recomand pe cele facute in casa, eu am avut chifle pentru hamburgeri dar va recomand chiflele cu faina integrala, se vor potrivi perfect cu burgerii de linte. 
Mai multe retete cu linte gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente burger vegetarian de linte

1 ceapa medie
2 catei usturoi
1 legatura patrunjel
1 ou
2-3 linguri ulei de masline
3-4 linguri pesmet
1 lingura faina
sare, piper

Mod de preparare burger vegetarian de linte





Scurgem bine lintea si o rasturnam in vasul unui robot de bucatarie.


Adaugam cateii de usturoi si ceapa taiata bucati.


Mixam pana obtinem o pasta. Pasta obtinuta nu trebuie sa fie fina ca un piure, trebuie sa se simta boabele de linte. Daca nu aveti un robot de bucatarie o puteti sfarama cu o furculita,


 Adaugam oul, sarea, piperul si pesmetul. Daca vreti sa renuntati la ou dar il inlocuiti cu un substitut al acestuia, ca sa evitati sfaramarea burgerilor. Puteti folosi de pilda tarate de psyllium in loc de ou.


Adaugam patrunjelul tocat marunt. Amestecam pana obtinem o compozitie lipicioasa. In acest moment puteti sa mai adaugati pesmet sau faina pana ajungem la consistenta potrivita ca sa putem modela burgerii.

 
Cu mainile trecute prin faina modelam burgerii, ii apletizam si ii asezam in tava tapetata cu hartie  de copt. Hartia am uns-o in prealabil cu ulei de masline. Stropim si deasupra burgerii si ii dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 25 minute.


  Eu am folosit si functia de ventilatie si am copt burgerii pe ambele parti.


Taiem chiflele in doua.


Asezam mai intai frunzele de salata apoi burgerii de linte.


Punem apoi felii de rosii si rondele de ceapa rosie.


Si asezam cealalta jumatate de chifla peste ele. Puteti adauga diverse sosuri, dupa bunul plac.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Buna ziua,sunteti draguta sa scrieti la retete cate portii ies din ingredientele folosite? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes