ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 dec. 2016

Racitura (piftie) de pui



Craciunul este una dintre sarbatorile cele mai asteptate in casele romanilor si masa  intotdeauna este alcatuita din bucate traditionale fara de care Craciunul nu ar mai fi Craciun cu adevarat! Racitura sau piftia este unul dintre preparatele ce se regasesc printre aperitive, alaturi de salata boef, toba, leber, sau sunca. Si cum noua nu ne place in mod deosebit racitura din carne de porc de fiecare data pregatim racitura din carne de pui, mult mai gustoasa, nu este nici atat de grasa ca cea de porc si este tolerata mult mai usor de organism.
Am folosit picioare, gaturi si piept de pui de la Agrisol, ale caror produse le recomand cu drag pentru ca sunt foarte bune calitativ si ceea ce este mai important ei acorda o grija deosebita puilor hranindu-i natural ceea ce face ca si calitatea carnii sa fie una foarte buna.



Ingrediente racitura (piftie) de pui:

1 kg picioare pui
1 kg gaturi pui
1 kg piept pui
1/2 kg morcov
1/2 kg radacina pastarnac
1/2 kg radacina patrunjel
1 capatana usturoi
sare






Mod de preparare racitura (piftie) de pui:

Punem ghearele gaturile si pieptul de pui intr-o oala incapatoare.
Curatam radacinoasele, daca sunt mari le taiem in doua si le adaugam in oala. Completam cu apa. Lasam la fiert la foc mic, pana cand carnea este foarte bine fiarta si incepe sa cada de pe os. Pieptul de pui fierbe mai repede si va trebui scos mai inainte.
Cand carnea si legumele sunt foarte bine fierte le scoatem cu o supiera deoparte. Curatam usturoiul, il pisam marunt si il adaugam in zeama. Adaugam si sare dupa gust. Gustam supa obtinuta si daca este cazul mai adaugam sare sau usturoi. Strecuram zeama si indepartam resturile de carne si legume.
Daca doriti, pentru siguranta, inainte de a strecura supa puteti adauga un pliculet de gelatina.


Punem racitura in vase. Daca doriti sa o serviti ca aperitiv la masa festiva folositi niste forme. Cele de savarine de exemplu merg foarte bine. Punem o lingura de racitura pe fundul formei, morcovii fierti ii taiem cu un decupator in forma de stea si ii asezam in forma. Decoram si cu cateva frunzulite de patrunjel pentru un aspect frumos. Dam cateva secunde la congelator ca sa se inchege.


Taiem pieptul de pui cubulete si il asezam deasupra.


Mai adaugam cateva feliute de morcov apoi turnam racitura pana cand forma este aproape plina. Eu am mai adaugat niste patrunjel pentru putina culoare.


Dam formele la frigider peste noapte. Ideal ar fi sa o lasam cel putin 24 ore ca sa fie bine inchegata. Ca sa o scoatem usor scufundam rapid forma intr-un vas cu apa fierbinte , asezam platoul deasupra si rasturnam rapid. Eu am folosit o forma mai mare dar puteti folosi si forme mici pentru portii individuale.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes