ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 aug. 2010

Rosii umplute cu salata de vinete







Ingrediente

1 kg vinete
5 rosii potrivite
2 oua
uleisare

Mod de preparare


Se coc vinetele pe toate partile si dupa ce s-au copt se pun asa fierbinti intr-un castron cu apa rece, ca sa se poate curata mai usor.





Se curata bine de coaja si se lasa la scurs pe o sita 10-15 minute.




Se toaca apoi bine.Atentie se vor toca pe un fund de lemn si cu un cutit de lemn special pentru vinete, pentru ca altfel oxideaza mai repede.
Se freaca bine cu putin ulei.




Un galbenus fiert pasat bine si un galbenus crud de freaca bine cu ulei , pana aobtinem o maioneza.Din cand in cand picuram cate un strop de apa minerala rece ca sa nu se taie si ca sa se mai albeasca maioneza.Se adauga apoi maioneza peste vinete si se amesteca pana se incorporeaza bine.






Se taie cate un capac la rosii , se scobeste miezul cu o lingura si se da deoparte. Pentru un aspect mai placut eu am taiat capacelul in zig-zag operatiune care se poate face fie cu o unealta speciala fie cu un cutit bine ascutit.





Se umplu apoi rosiile cu salata de vinete si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.E o reteta ideala pentru petreceri, si se poate face si in varianta de post, folosind salata de vinete fara maioneza. Mare atentie insa trebuiesc facute cu doar cateva ore inainte de petrecere si pastrate la rece fiindca sunt foarte usor alterabile.

Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Exact la fel fac si eu salata de vinete si intotdeauna cu maioneza, nu imi plac fara, doar ca eu pun si ceapa:) Foarte frumos blogul si cu multe retete interesante mi-ar palacea sa facem schimb de link-uri si poate chiar de idei:) http://anita-albu.blogspot.com/
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anita , multumesc tare mult pentru aprecieri.O sa trec pe la tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu pun si ceapa si usturoi la salata de vinete...dar nu pun maioneza.!
    E fain la tine imi place!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes