ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 apr. 2018

Pasca fara aluat, cu ciocolata



De Pasti pasca traditionala este nelipsita de pe masa, dar cum copiilor nu le place in mod deosebit, an de an pregatesc pentru ei si o pasca speciala. Anul acesta am testat o reteta de pasca cu ciocolata, plecand de la reteta de pasca fara aluat de anul trecut. Rezultatul a fost de exceptie, o pasca deosebit de fina si gustoasa, atat pe gustul nostru cat si al copiilor.
Am folosit atat in blat cat si la glazura si decor ciocolata Poiana cu 65% cacao pentru ca se comporta foarte bine atat la copt cat si la topit, glazura este fina si matasoasa, nu raman deloc bucatele de ciocolata netopita, nu mi-a facut probleme niciodata asa ca v-o recomand si voua cu toata increderea.

O data cu reteta de pasca cu ciocolata fara aluat, va aduc si o veste buna: mai aveti la dispozitie o saptamana, pana pe 11 aprilie, ca sa va inscrieti  la concursul aflat in desfasurare pe poianaamaruie.ro, si puteti avea sansa sa castigati unul din cele doua mixere Kitchen Aid.



Ce trebuie sa faceti voi? Sa pregatiti o reteta cu ciocolata Poiana, fie aceasta reteta, fie reteta voastra preferata cu ciocolata, sa ii faceti o fotografie impreuna cu ambalajul ciocolatei, si sa o inscrieti pe site-ul campaniei poianaamaruie.ro. Pentru mai multe detalii accesati regulamentul concursului aici.




Ingrediente pasca cu ciocolata, fara aluat

800 gr branza de vaci
240 gr ciocolata Poiana 65% cacao
200 gr zahar pudra
6 oua
3 linguri faina
1 lingurita praf copt

pentru glazura

80 gr ciocolata Poiana 65% cacao 
80 ml smantana lichida pentru frisca

pentru decor

40 gr ciocolata rasa
40 gr ciocolata topita
1 lingura zahar pudra


Mod de preparare pasca cu ciocolata, fara aluat

Frecam branza cu zaharul pudra apoi adaugam galbenusurile.



Omogenizam compozitia. Tocam 80 gr ciocolata cu cutitul si le adaugam in compozitie. Restul de 160 gr de ciocolata le topim la bain marie sau la microunde si le adaugam.


Amestecam cu ajutorul unei spatule.


Adaugam faina si praful de copt si le incorporam. Mixam spuma albusurile si le adaugam in compozitie.


Incorporam amestecand cu o spatula, cu miscari circulare si turnam in forma de tort, tapetata cu hartie de copt. (diametru forma 24 cm)


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 45 minute.


Pregatim apoi glazura. Punem smantana lichida si ciocolata rupta cubulete intr-un vas, la foc mic, si amestecam pana cand ciocolata este topita complet. Glazuram pasca si nivelam cu un cutit. 


Dam 40 gr de ciocolata pe razatoare si tapetam lateralele cat glazura este calda inca. Cu ajutorul unui sablon am facut niste oua de Pasti din zahar pudra, dar o puteti decora foarte bine cu iepurasi sau oua din ciocolata.



Topim 40 gr de ciocolata la bain marie si o punem intr-o punga pe care o taiem putin la capat si facem un grilaj din ciocolata. Pentru un aspect  placut decoram cu panselute si frunzulite de menta.



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Fantastica! Multumesc din suflet pentru idee! Voi face, annul acesta, aceasta reteta de pasca cu ciociolata! Voi mai lua si alte retete! Felicitari pentru creativitate! Inspiratie! Sarbatori Pascale Binecuvantate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag! Din toata inima iti multumesc si eu pentru aprecieri si pentru incredere, sunt onorata! Sarbatori binecuvantate, cu liniste si pace in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată minunat! 😊 Se poate înlocui brânza de vaci cu mascarpone și/ sau ricotta?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes