ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 mar. 2018

Tort cu crema de ciocolata si portocale


Dragilor, iata ca primavara si-a intrat pana la urma in drepturi si o data cu ea se apropie si doua mari sarbatori importante in calendarul ortodox: Floriile si Pastele, asadar eu vin in intimpinarea voastra cu o idee de tort ce cu siguranta va fi pe gustul vostru, mai ales daca sunteti iubitori de ciocolata. Si cum portocala face casa buna cu ciocolata nu m-am putut abtine sa nu o folosesc, si am obtinut astfel un rezultat de senzatie.

Dar nu doar reteta acestui tort este cadoul meu pentru voi astazi, ci impreuna cu Dr. Oetker, in cadrul campaniei  "Imparte ceva bun!" avem o surpriza si mai frumoasa, un concurs minunat al carui premiu il reprezinta un robot de bucatarie util pentru orice gospodina!
Iata ce trebuie sa faceti ca sa poate deveni al vostru:



CONCURS! CASTIGA UN ROBOT DE BUCATARIE!

1. Sa pregatiti si voi o reteta de tort (fie aceasta reteta, fie reteta voastra preferata de tort) si sa faceti o fotografie finala in care sa apara si ingredientele Dr. Oetker folosite.

2. Sa postati poza in comentarii la postarea concursului de pe pagina de facebook a blogului aici.


3. Sa dati like si share public postarii concursului de pe pagina de facebook dar sa nu uitati sa adaugati si hastagurile #impartecevabun #tortcaietulcuretete

4. Sa strangeti cat mai multe like-uri la acea fotografie pana la data de 21 martie


Fotografiile trebuie sa va apartinea, cele ce incalca legea drepturilor de autor, vor fi descalificate. Concursul se va desfasura in perioada 12-21 martie si castigatorul va fi anuntat printr-un update la aceasta postare.
Premiul este un robot de bucatarie

Succes si inspiratie sa aveti dragilor si o primavara insorita, plina de zambete!





Ingrediente tort cu crema de ciocolata si portocale

pentru blat

6 oua
6 linguri zahar pudra Dr. Oetker
10 linguri faina
2 linguri cacao neagra Dr. Oetker
1 lingurita praf copt Dr. Oetker

pentru crema

300 gr ciocolata neagra
300 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingurita esenta portocale Dr. Oetker
50 ml lichior portocale (optional)

pentru siropul si jeleul de portocale

300 ml fresh de portocale
3 linguri zahar pudra Dr. Oetker
5 gr gelatina granule Dr Oetker

pentru glazura si decor

1 glazura ciocolata neagra Dr Oetker
trandafiri din napolitana Dr. Oetker
ornamente de ciocolata Dr Oetker
coaja de portocala confiata


Mod de preparare tort cu crema de ciocolata si portocal





Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa.


Adaugam faina, praful de copt si cacao si amestecam pana la omogenizare. Impartim compozitia in trei parti egale.


Coacem cele trei blaturi pe rand, in forma cu margini detasabile taptata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 15 minute. (dimetrul formei este 26cm)


Cat se coc blaturile vom pregati crema. Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas. Adaugam smantana lichida pentru frisca, lichiorul si esenta de portocale si  lasam la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata este complet topita.


Dam compozitia la frigider pentru cel putin 30 minute. Dupa ce s-a racit complet mixam pana obtinem o crema fina. Daca vi sa pare ca este prea tare mai adaugati putina smantana lichida, dar cate putin pana ajungeti la consistenta dorita.


Preparam apoi siropul de portocale.  Stoarcem portocalele si punem sucul intr-un vas impreuna cu zaharul si dam in doua-trei clocote. Dam deoparte sa se racoreasca.
Cat asteptam sa se raceasca siropul putem pregati coaja glasata de portocala. Facem un sirop din apa si zahar. Cu un cutit de legume razuim fasii de coaja, fara partea alba. Daca nu aveti portocale bio mai intai le spalati bine cu apa calduta si le frecati cu un burete abraziv. Punem fasiile de coaja in sirop si ferbem pana cand devin translucide. Le scoatem din sirop si  le lasam sa se raceasca.


Din acest moment putem incepe sa asamblam tortul.  Asezam primul blat pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru torturi. Insiropam cu sucul de portocale. Ca sa se insiropeze mai bine am pus blaturile cu fundul in sus.


Crema o impartim in trei si intindem peste primul blat primul strat de crema si nivelam.


Continuam pana avem doua straturi de crema si trei blaturi. Siropul ramas in urma insiroparii (circa 150 ml) il amestecam cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si in turnam peste ultimul blat.


Dam tortul la rece pentru circa o ora. Eu nu am niciodata rabdare sa astept atat asa ca il pun pentru 15-20 minute la congelator, aveti insa grija sa nu il uitati prea mult acolo. Dupa ce il scoatem de la rece trecem cu un cutit pe margini, cu mare grija, ca sa putem desprinde apoi cu usurinta forma.


Imbracam tortul cu crema ramasa, de jur imprejur. Preparam glazura. Pur si simplu punem plicul in apa clocotita si cand este complet topita il taiem si turnam glazura pe tort. Daca tortul este foarte rece trebuie sa va miscati rapid fiindca glazura se va intari imediat. Asadar imediat ce ati turnat-o nivelati rapid cu ajutorul unui cutit.
Eu am facut mai intai bordura tortului apoi am turnat deasupra.


Imediat ce am glazurat presaram ornamentele de ciocolata si decoram tortul cu trandafirii din napolitana.


Decoram cu coaja glasata de portocala si pastram la rece pana in momentul servirii. Ca sa taiem felia perfecta de tort vom trece cutitul in prealabil  printr-o sursa de caldura (flacara aragazului am folosit-o eu) Stergem cutitul de fiecare data si procedam la fel inainte de fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Felicitari,tortul arata minunat,si cred ca este si foarte gustos!Multumim pentru reteta si concurs!As fi participat ,caci imi plac provocarile ,dar nu cu like-uri!O tragere la sorti cred ca era ok! Asta e !Alta data!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag! Cu siguranta pe viitor vor fi si concursuri cu tragere la sorti, asa ca te astept cu drag!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes