ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 feb. 2014

Supa de somon


Cristina, o adevarata Diva in bucatarie ne-a provocat la un concurs  foarte frumos, cu premii fabuloase! Evident nu am putut rezista tentatiei si, desi supele si ciorbele nu sunt tocmai punctul meu forte, m-am straduit  cat am putut. Rezultatul a fost peste masura asteptarilor, supa de somon este o delicatesa, potrivita mai ales pentru mesele festive, pentru o cina romantica, dar si pentru o masa de duminica in familie.O recomand din toata inima, nu veti regreta!

Ingrediente:


300 gr file de somon
200 gr smantana
400 ml supa de legume
100 gr taitei cuiburi Baneasa
1 dovlecel
1 morcov
1/2 telina
2 cartofi
2 fire ceapa verde
1 lamaie mica
2 fire marar
2 catei usturoi
condiment 5 Senses Extravagant Kotanyi
25 gr unt
1 lingurita amidon





Mod de preparare:

Curatam legumele si le taiem feliute. Tocam fin ceapa (doar partea alba) si usturoiul. Incingem untul si apoi sotam legumele, ceapa si usturoiul dar fara sa le lasam sa se rumeneasca.



Adaugam supa de legume si lasam in continuare la foc mic. 


Cand legumele sunt fierte adaugam taiteii Baneasa si ii lasam cateva minute.



Intr-un bol amestecam smantana cu amidonul si zeama de la jumatate de lamaie, apoi o amestecam cu cateva linguri de zeama din supa. Dam oala deoparte si adaugam amestecul de smantana putin cate putin, cu atentie ca sa nu se taie compozitia. Adaugam somonul taiat fasii inguste si doua-trei feliute de lamaie. Lasam pe foc inca 3-4 minute atat cat sa se faca pestele apoi dam deoparte si il lasam sa se racoreasca usor.


Punem supa intr-un bol,  asezam in mijloc somonul punem o crenguta de marar iar de jur imprejur feliute de morcov. Am presarat cateva frunzulite de ceapa verde tocate si cateva fasii de coaja de lamaie.
Pentru un plus de gust dar si de culoare am adaugat condimentul 5 Senses Extravagant de la Kotanyi, un condiment care s-a potrivit ca o manusa acestei supe si care contine printre altele sare de mare, usturoi, telina, dar si un amestec de petale de flori cum ar fi trandafiri, menta, nalba, amestec cu care am dat supei un aspect cat mai frumos dar si un gust desavarsit.




Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Sper sa castigi concursul, ai facut o supa grozava :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia astept sa o fac, sa ma dau un mic "master chef".

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai buna supa de somon! Gasisem aceasta reteta cativa ani in urma si a mers la Ura in familia noastra, inclusim cel mic de 3-4 ani. Acum mi-a reamintit de ea o prietena careia i-o recomandasem si am fost tare bucuroasa sa o mai gasesc pe net!! Merci din suflet si abia astept sa o gatesc din nou!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes