ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 iul. 2021

Frunze de vita de vie la borcan, pentru iarna

 Cu totii iubim sarmalele, iar cele cu vita de vie sunt un deliciu! Dar cum pastram vita de vie ca sa tina pentru iarna? Inainte mama punea frunza in borcane doar la saramura, de cand a descoperit ca poate fi pusa in borcane sau sticle de plastic, fara nici un alt adaos, doar asa le pune mereu si se pastreaza foarte bine de pe un an pe altul.
Reteta de sarmale in frunze de vita cu carne de porc si ciuperci o gasiti aici iar reteta de sarmale in frunza de vita cu praz si ciuperci o gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) 


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente frunze de vita la borcan, pentru iarna

frunze de vita de vie
marar verde
 
Mod de preparare frunze de vita la borcan, pentru iarna 

Culegem mai intai frunzele, cat mai fragede. Daca sunt imbatranite  vor pocni cand veti dori sa le rulati, si vor si fierbe foarte greu. Ca sa nu stricati vita de vie nu le culegeti pe toate din acelasi loc.

Spalam frunzele de vita apoi le scuturam de excesul de apa si le lasam deoparte la scurs. Daca stiti ca vita a fost stropita le spalati foarte bine.

Rupem cu grija coditele si punem cate 5 frunze, una peste cealalta. Frunzele nu trebuie sa mai contina nici o picatura de apa atunci cand le punem in borcane.

Punem in mijlocul frunzelor cateva fire de marar, le impaturim si le rulam cat mai strans posibil.

Le asezam in borcane presand cat mai bine, astfel incat sa nu ramana goluri de aer. Puteti pune si printre ele marar. Mararul il vom folosi la sarmale, fie in comozitie, fie il vom aseza pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele, pentru aroma.

 

Infiletam foarte bine capacele (folositi doar capace noi) si le punem in camara, sau in beci, la loc racoros. Este foarte important sa folosim borcane curate si bine uscate. O data desfacute trebuiesc consumate, asadar este de preferat sa puneti intr-un borcan atat cat stiti ca aveti nevoie o data.  Eu am pus cate 50 bucati intr-un borcan.
In loc de borcane puteti folosi peturi (sticle de plastic), din cele cu gura mai larga. 

Asa vor arata frunzele de vita de vie iarna, cand le scoatem di borcane sau peturi. 


Iata si cateva sarmalute facute cu vita pastrata astfel, sunt inainte de fierbere, ca sa vedeti cat de bine se pastreaza, nu pocnesc deloc,  frunzele au fost oparite inainte.




Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes