ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 iul. 2017

Shakshuka cu branza de capra



Shakshuka este o specialitate din bucataria nord-africana, foarte populara astazi in Israel, considerata chiar mancare traditionala. In mod traditional shakshuka se prepara cu pasta de rosii, oua, ardei si ceapa, exista insa mai multe variante care contin branza feta, vinete si chiar spanac.
Dupa ce acum ceva vreme v-am prezentat varianta clasica (gasiti reteta aici), astazi m-am oprit la varianta cu branza de capra.
Asadar sa pregatim ochiuri moi in sos de rosii, asezonate cu branza de capra si patrunjel, un mic dejun gustos si satios! Si daca data trecuta am folosit rosii din gradina, de aceasta data am mers pe rosiile cuburi din conserva, ambele variante sunt la fel de gustoase, insa astfel este mult mai comod si mai rapid. Si fiindca pentru un gust exceptional avem nevoie de ingrediente deosebite am folosit rosii de la Sun Food, fiiindca nu contin decat rosii, suc de rosii si sare, fara E-uri, fara conservanti, categoric cele mai bune! Cei ce le folosesc deja o pot confirma, nu o spun doar de dragul reclamei ci chiar sunt realmente incantata de produsele lor! Dar mai bine le incercati ca sa va convingeti!




Ingrediente shakshuka cu branza de capra:

3 oua
150 gr branza capra
1 ardei gras
1 ceapa
1 legatura patrunjel
2 linguri ulei masline
sare, piper
oregano,






Mod de preparare shakshuka cu branza de capra:

 Tocam ceapa marunt si ardeiul il taiem fasii. Sotam ardeiul si ceapa in ulei.


Adaugam continutul conservei de rosii.


Adaugam condimentele si lasam pe aragaz pana obtinem consistenta unui sos mai grosut. Adaugam ouale cu grija sa nu spargem galbenusurile si punem lasam pana cand sunt gatite ouale. Daca vreti ouale mai tari le veti lasa mai mult.


Adaugam branza de capra sfaramata si patrunjelul tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes