ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 nov. 2016

Chec cu arome de iarna


Fiindca zilele  trecute am tot vazut imagini cu zapada mi s-a facut dor de iarna si am pregatit un chec delicios cu arome de iarna. E o reteta simpla, un chec cu consistenta umeda, deosebit de bun si foarte aromat.
Pentru prepararea acestui chec am folosit un ingredient surpriza: merdenchi, o peltea de must alb deosebit de aromata, ce pe langa faptul ca a dat checului o aroma deosebita, a inlocuit cu succes si zaharul.
Pelteaua de must alb - merdenchi, este un produs traditional din zona Vrancea, un produs natural, fara zahar, produs de Bunatati din natura. Mai multe produse fara zahar puteti gasi pe site-ul lor aici


Ingrediente chec cu arome de iarna:

200 ml iaurt
200 ml ulei
2 oua
300 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta portocale
150 gr fructe confiate

Mod de preparare chec cu arome de iarna:




Frecam iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza compozitia.



Adaugam pelteaua de mult alb.


Adaugam esenta de portocale si omogenizam.


Adaugam ouale si incorporam. Adaugam faina, praful de copt si scortisoara si amestecam. Adaugam apoi fructele confiate.


Amestecam si turnam in forma de chec.


Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 40 minute.


Rasturnam checul pe un platou si il pudram cu zahar. Il lasam sa se raceasca apoi il putem taia.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Imi spune-ti va rog ce este pelteaua de must? cu ce as putea-o inlocui?

    RăspundețiȘtergere
  2. aceeasi intrebare, cu ce pot inlocui pelteaua de must ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat aceasta reteta, dar a fost un fiasco.
    Poate am gresit eu sau poate nu sunt explicati bine pasii.
    Intrebari tehnice: uleiul se amesteca dintr-o data cu iaurtul sau se amesteca ca la maioneza, ouale se bat sau se amesteca intregi?
    Desi am folosit un borcanel de Merdenchi, gramajul celor din Vrancea este mai mic decat cel indicat in reteta si find ata de multe ingredinte: 300 g faina, 200 ml. ulei, chiar daca se pun fructele confiate checul nu iese dulce.
    Inteleg ca este o reteta comerciala de promovare, dar, chiar si asa tot ar trebui sa rezulte ceva bun..
    Va rog sa ma lamuriti in detaliu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, mai exact ce anume nu v-a iesit, in afara de faptul ca nu vi s-a parut suficient de dulce? Intreb pentru ca in lipsa acestei informatii nu va pot ajuta cu un raspuns, pentru ca nu imi pot da seama ce anume a fost in neregula :) Reteta este practic o adaptare dupa aceasta reteta: http://www.caietulcuretete.com/2011/11/briose-cu-mure.html si iese chiar si daca amestecati pur si simplu toate ingredientele deodata, nu are nevoie de un tratament special. Cat despre gustul dulce aici depinde mult de gusturile fiecaruia, personal mi s-a parut suficient de dulce, mai ales ca si fructele confiate sunt dulci, daca doriti mai dulce de atat adaugati miere sau sirop de artar.
      Cat despre borcanele eu am avut primit de la ei de 250 gr vad ca acum nu mai au pe stoc, oricum diferenta era de doar 20 grame, asadar aproape imperceptibila.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes