ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 apr. 2016

Islere cu gem de zmeura (de post)


Se spune ca reteta originala a islerelor, delicioasele fursecuri de origine austro-ungara, ar fi cu gem de zmeura. Desi cele cu ciocolata raman preferatele mele mi-au placut foarte mult si acestea si au si avantajul ca sunt si de post. Va recomand si islerele cu crema de ciocolata



Ingrediente (ptr cca 30 bucati)

pentru aluat:

300 gr faina
250 gr margarina vegetala
(puteti folosi ulei de cocos sau unt de arahide in loc)
150 gr zahar pudra
150 gr nuca macinata

pentru crema:

400 gr gem de zmeura

pentru toping:

200 gr zmeura
4 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri amidon
frunze menta pt decor






Mod de preparare:

Batem margarina cu zaharul pudra pana devine cremos. Dca nu tineti post puteti folosi unt sau chiar untura. De asemeni daca nu tineti post puteti adauga un galbenus.  Adaugam miezul de nuca si faina si omogenizam compozitia. Vom obtine un aluat moale pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider doua trei ore.
Scoatem aluatul din congelator il framantam putin ca sa il omogenizam. Daca este cazul mai adaugati putina faina. Aluatul obtinut este putin moale si lipicios.


Presarati suprafata de lucru cu faina si  intindeti o foaie de aluat nu foarte groasa. Daca veti observa ca aluatul totusi se lipeste de suprafata de lucru il puteti pune intre doua folii alimentare siil intindem astfel. Decupam cu ajutorul unei forme discuri din aluat.


Le desprindem cu lama unui cutit si le asezam in tava tapetata cu forma de copt.


Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180 grade vreme de 10 minute sau pana se rumenesc foarte usor pe margine. Nu le lasati prea mult in cuptor fiindca vor deveni tari.


Cand se racesc le lipim doua cate doua cu gem. Va recomand sa folositi gem de zmeura pregatit in casa cel din comert este mai dulce. Daca nu agreati gemul de zmeura puteti folosi alt gem cu conditia sa fie unul acrisor.


Pregatim budinca de zmeura cu care vom glazura fursecurile. Punem zmeura intr-un vas, adaugam zaharul si  4 linguri apa si fierbem pana incepe sa capete consistenta unui sirop (eu am folosit zmeura congelata). Trecem amestecul prin sita si pastram doar siropul. Adaugam amidonul si punem din nou pe foc amestecand continuu pana capata consistenta unui budinci. 
Lasam sa se racoreasca usor apoi punem intr-o punga (din cea groasa pt congelator) pe care o taiem putin intr-un colt. Spritam budinca deasupra fursecurilor, eu am facut un grilaj, voi puteti face orice modele doriti. Daca gemul folosit este dulce este de preferat sa faceti budinca mai acrisoara.


Asezam pe fiecare fursec cate o zmeura si cate o frunzulita de menta. E de preferat ca zmeura sa fie proaspata insa fiind extrasezon am folosit congelata.


Le vom lasa cateva ore ca sa se intrepatrunda aromele si apoi le putem consuma.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes