ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 iun. 2014

Semifreddo de cafea


Semifreddo este un desert italian, seminghetat, cu o consistenta cremoasa, nefiind necesara folosirea masinii de inghetata si nefiind nevoie nici sa scoatem periodic din congelator sa mixam fiindca nu se vor forma ace de gheata. E un desert simplu, perfect pentru zilele racoroase! Multumesc Laura pentru reteta!


Ingrediente:

200 ml lapte condensat
250 ml frisca lichida
50 ml lapte
1 lingura ness




Mod de preparare:

Frecam nessul cu laptele rece pana ce se dizolva nessul. Il adaugam peste laptele condensat. (laptele condensat l-am luat din Auchan si a costat 7 ron)



Omogenizam nessul cu laptele condensat. Batem frisca pana devine ferma si adaugam peste ea compozitia de lapte condensat.



Amestecam pana la omogenizare.


Punem compozitia in forme. Eu am folosit 6 forme de briose din silicon iar restul compozitiei am pus-o in patru forme ramekin o forma avand 200 ml. Voi puteti pune in orice doriti merge foarte bine chiar si intr-o tava de chec.




Dam la congelator pentru 3-4 ore. Rasturnam pe o farfuriuta si pudram cu ness sau cacao. 


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes