ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 mar. 2016

Negresa de post, la slow cooker



Fiindca suntem in Postul Pastelui am pregatit o negresa de post. Si cum parca nu as fi mancat o simpla negresa am aromatizat-o cu esenta de portocale, am glazurat-o cu ciocolata de post si am garnisit-o cu portocala confiata pentru a-i conferi un plus de elegata si savoare! Si ca sa fie treaba treaba am pregatit negresa la slow cooker-ul Crock Pot. Dar daca nu aveti un slow cooker o puteti coace fara probleme la cuptor. Daca va doriti si voi unul va puteti inscrie la concurs aici.
Daca o faceti la cuptor puneti negresa in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circaa 40-50 minute. 





Ingrediente:

400 gr faina
200 gr zahar
3 linguri cacao
1 lingurita praf copt
400 gr gem caise
250 ml apa minerala
250 ml ulei
esenta portocala
200 gr nuci
50 gr ciocolata amaruie
50 gr portocala confiata




Mod de preparare:

Punem intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt.



 Amestecam ingredientele uscate. Adaugam uleiul, apa minerala, esenta si gemul. Daca nu aveti gem de caise puteti folosi si alt gem cu conditia sa fie acrisor.


Amestecam  pana la omogenizare.  Nuca o prajim in cuptor si apoi  o sfaramam astfel incat sa ramana bucatele. 



Amestecam si turnam aluatul in vasul slow cooker-ului. In mod normal vasul este antiaderent insa mie mi-a fost teama, fiind vorba de un blat umed, ca nu voi reusi sa o scot perfect din forma asa ca am folosit hartie de copt. 


Setam la temperatura high pentru doua ore si treizeci de minute.


Lasam sa se raceasca si apoi taiem prajitura felii. Topim ciocolata  amaruie  pe bain marie, impreuna cu uleiul si turnam peste felia de prajitura (daca tineti post verificati ambalajul sa fiti siguri ca ciocolata este de post). Presaram deasupra coaja de portocala.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. temperatura si timp pentru cuptor normal?

    RăspundețiȘtergere
  2. Super.. Astazi ma pregatesc sa o prepar. Sper sa iasa bine, deoarece nu am folosit nicodata apa minerala in ea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cât ulei trebuie pentru ciocolată?

    RăspundețiȘtergere
  4. prajitura arata super tare dar glazura mi se pare ca e facuta cu cicolata de lapte, ar fi trebuit ca, culoarea glazurii sa fie mult,mult mai neagra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonim, daca as fi folosit ciocolata cu lapte as fi scris ca este cu lapte, cu precizarea ca, cei care tin post vor folosi ciocolata de post! Daca vei incerca diverse marci de ciocolata amaruie din comert vei vedea ca difera foarte mult de la una la alta, in plus nu toate ciocolatele amarui sunt de post, vei observa asta citind ambalajul :)
      Nu pot intelege de ce voi, unii dintre cititorii, aveti tot timpul impresia ca cineva incearca sa va induca in eroare. Nu am nimic de castigat daca postez informatii eronate, ba chiar din contra, as avea de pierdut :)

      Ștergere
  5. Pentru slow cooker ati folosit prosop absorbant?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes