ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 feb. 2019

Cornulete fragede cu nuca



Fragede, fine, vanilate, cu gust intens de nuca, cornuletele acestea sunt o alta minune dulce a copilariei noastre, acele vremuri cand lucrurile simple ne aduceau atata bucurie! Cornuletele fragede cu nuca se mentin fragede pana la doua saptamani, ba chiar cu cat trece timpul veti constata ca devin si mai fragede, asa ca sunt ideale de pregatit pentru petreceri, excursii sau picnic.
Va recomand si cornuletele fragede cu untura sau cornuletele fragede cu bors. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.

Ingrediente cornulete cu nuca

2 oua
100 gr unt
1 lingurita vanilie
100 gr zahar pudra
200 gr nuca macinata
500 gr faina

100 gr zahar pudra pentru tavalit cornuletele





Mod de preparare cornulete cu nuca

Amestecam untul moale cu ouale, zaharul pudra si vanilia pana la omogenizare. Adaugam nuca si incorporam.


Adaugam faina, putin cate putin, framantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Dam la rece pentru cel putin 30 minute.


Rupem bucatele de aluat pe care le modelam cu podul palmei apoi presam usor la capete si indoim astfel incat sa formam o semiluna.


Punem conuletele astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 10 minute, doar cat sa se rumeneasca usor.


Cat sunt calde inca, dam cornuletele prin zahar pudra.


Se pastreaza fragede chiar si pana la doua saptamani si au avantajul ca pe masura ce se invechesc devin si mai fragede.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Buna seara. Am pregătit rețeta de cornulețe fragede cu nuca, dar din păcate nici a doua oara nu au ieșit. Cantitatea de 500 g făină care scrie in reteta mi se pare prea mare. Iese un aluat prea tare, ca cel de tăieței. Va rog să schimbați proporțiile. Mi-e cam teama sa mai incerc și alte rețete din acest site. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Imi pare foarte rau ca nu v-au iesit, insa eu chiar nu pot schimba cantitatea de faina, avand in vedere ca mie mi-au iesit, de fiecare data cu aceasta cantitate. Aluatul e chiar putin moale, se intareste dupa cele 30 minute de stat la frigider.
      Eu le-am facut de sarbatori si chiar saptamana trecuta le-a facut fata mea de 12 ani, am pus si poze in grupul de facebook al blogului: Caietul cu retete (grup de discutii)
      Eu de sarbatori am folosit faina de la Lidl, marca lor, iar fiica-mea a folosit acum Grania, punga verde. Data viitoare ati putea incerca sa adaugati faina putin cate putin, pana ajungeti la consistenta optima, si folositi atat cat va este necesar.
      Locuiti cumva in strainatate? Am inteles din comentariile unor persoane ca acolo faina ar fi diferita, eu nu ma pricep, nu am folosit, dar ma gandesc ca poate aceasta ar putea fi problema.

      Ștergere
  2. Mie toate rețetele de pe acest sait îmi ies .

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi-a iesit aluatul tare, sfaramicios. Sa vedem acum cum vor iesi in final.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua. Am făcut acum aluatul si la fel nu se leaga. E sfaramicios. Nu o sa iasa chiar semiluna dar incerc sa le coc asa, modelate in semiluna mai mici si mai grosute.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut reteta si au iesit foarte tari. Le am scufundat intr un sirop, dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes