ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 iun. 2018

Chiftelute de fasole


Pentru ca suntem in postul Sfintilor Petru si Pavel, si pentru ca prietenii mei de la Sun Food m-au provocat sa pregatesc chiftelute, astazi am gatit special pentru voi chiftelute de fasole, o reteta de post foarte usor de pregatit.
Chiftelutele de fasole sunt fenomenal de gustoase, cu o crusta crocanta si miez cremos, o sa va indragostiti de ele de la prima degustare, merita sa le incercati!
Va recomand si chiftelutele din naut sau delicioasele falafel dar si chiftelutele de cartofi cu morcovi. Mai multe retete de chiftele gasiti aici. Mai multe retete cu fasole gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.




Ingrediente chiftelute de fasole

miezul de la 3 felii paine
1 legatura marar
2 cepe
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper
ulei pentru prajit




Mod de preparare chiftelute de fasole

Scurgem bine conservele de zeama si rasturnam boabele de fasole intr-un bol.


Le pasam cu presa pentru piure. Nu trebuie neaparat sa obtineti o pasta fina, pot ramane si bucati de fasole.


Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri ulei pana devine translucida.


Adaugam ceapa peste fasole si amestecam. Inmuiem miezul de paine in apa apoi in stoarcem si il adaugam in compozitie. Punem si mararul tocat marunt, usturoiul pisat, sarea si piperul.


Omogenizam compozitia si adaugam doua linguri da faina ca la lege compozitia. Amestecam si cu mainile umede formam bilute din compozitie.


Apoi pudram bine mainile cu faina si dam forma chiftelutelor si imbracandu-le bine in faina, ca sa formeze o crusta frumoasa la prajit.


Prajim chiftelutele in baie de ulei bine incins.


Le rumenim la foc iute, pe ambele parti.


 Scoatem chiftelutele de fasole intr-o sita si le lasam la scurs ca sa eliminam excesul de ulei.


Distribuie daca iti place:

16 comentarii :

  1. Ce gramaj de fasole trebuie pentru reteta, daca nu fokosecs din conserva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca sunt 2 conserve de 400g inseamna ca 800g ?

      Ștergere
    2. Cutia are 400 de grame Dar scurse de zeama raman cam 250 de grame. Deci daca se folosesc proaspete doar 500 de grame in total

      Ștergere
  2. Nici nu va chinuiți sa faceti, e imposibil să nu se desfacă in ulei, oricât de fierbinte ar fi și oricâta faină ati pune. Am făcut de 3 ori si toate a trebuit să le arunc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ies.Am făcut si ies.Trebuie scurse bine si date prin faină după ce se formeaza.M ai încercați.

      Ștergere
    2. Daca le prajiti in ulei incins nu au voie sa se desfaca pentru ca au faina in compozitie! Daca uleiul nu a fost incins bine atunci da, este posibil sa se desfaca.

      Ștergere
    3. Ies bine,sunt bune și aspectuoase.
      Ori ați pus mult ulei când ați călit ceapă,ori nu ați stors bine feliile de pâine înmuiată. Cred că au fost prea zemoase de s-au desfăcut.

      Ștergere
  3. Credeti ca merg date si prin pesmet ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-am făcut după rețeta si au ieșit bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu leam făcut ,si miau iesit foarte bune,nu mi sau desfăcut deloc

    RăspundețiȘtergere
  6. Am făcut, dar le-am dat prin pesmet și le-am copt,in cuptor, pe tava tapetata.Ies foarte bune, nu se desfac.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am folosit fasole fiartă de mine. Când am fiert pentru ciorbă, am scos un castronel de boabe,le-am pus la răcit și apoi le-am zdrobit.Ceapa am calit-o fix cu 2 linguri de ulei, deși am fost tentată să pun mai mult. Au ieșit excelent. E amuzant ca soțul a mâncat cu poftă deși este carnivor înrăit.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes