ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 dec. 2017

Fursecuri stampilate


Fursecurile stampilate sunt practic fursecuri fragede, doar ca sunt personalizate cu ajutorul unei stampile cu diverse motive, de data aceasta motive de iarna. Au avantajul ca raman fragede si pana la doua saptamani, asadar le puteti face inainte de sarbatori, se fac foarte usor si, ca sa intrati in atmosfera sarbatorilor, ii puteti implica si pe cei mici in procesul de preparare, sunt convinsa ca le va placea!

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente fursecuri stampilate

200 gr unt
150 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
2 oua
400 gr faina
1/2 lingurita praf copt

Mod de preparare:

Frecam untul cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.Adaugam ouale si extractul de vanilie si mixam. Adaugam faina si praful de copt si mixam pana la omogenizare. Da aluatul la frigider pentru cateva ore.


Scoatem aluatul din frigider, il rsturnam pe masa infainata si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Daca este cazul, mai putem adauga putina faina.
Intindem o foaie de aluat. Vom stampila mai intai aluatul, apoi cu cutter-ul din set decupam cu grija aluatul stampilat. Eu am luat setul din Pepco, are trei stampile si a costat doar 10 lei.


Punem fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.


Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 7 minute. Ele trebuie sa se rumeneasca doar putin pe fund. Daca lee lasati sa se rumeneasca se vor intari foarte tare.


Si, spre deliciul copiilor, le-am asezat in forma de bradut. 


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Buna Vio.
    Câtă faină trebuie să mai pun pe masă ca să-l pot frământa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe, se poate inlocui faina de grau cu faina de cocos, sau ovaz? Daca da, cu ce gramaj ar trebui inlocuita?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes