ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 dec. 2017

Chec cu ciocolata



De Craciun surprinde-ti invitatii cu acest chec cu ciocolata absolut decadent, va garantez ca toata seara doar despre checul asta vor vorbi! Checul cu ciocolata si portocale este un chec nemaipomenit, cu gust intens de ciocolata si gust subtil de portocale, va incheia cu succces cina de Craciun si va va aduce multumiri si zambete.
Sa fie ciocolata? Muuulta ciocolata? Da, dar mai intai Poiana! De ce Poiana? Pentru ca, pe langa faptul ca se comporta exemplar atat la copt, cat si la glazuri, Poiana va poate aduce in dar de Craciun un Kitchen Aid! Da, da, robotul acela rosu, pe care orice gospodina isi doreste sa il aiba in bucatarie poate fi al tau!
Ce trebuie sa faci? Pregateste ceva dulce folosind orice tip de ciocolata Poiana, fa-i o fotografie dar nu uita sa incluzi si ambalajul, apoi inscrie reteta ta pe site-ul campaniei, poianaamaruie.ro.
Scrie si cum te gandesti tu ca ai putea personaliza reteta: o alta idee de decor, ceva deosebit in blat, etc. Poate te va inspira reteta mea si o vei reproduce, sau poti crea propria ta reteta cu ciocolata, important este sa nu uiti de ambalaj! Succes si inspiratie dragii mei! 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente chec cu ciocolata

300 gr ciocolata Poiana 65%cacao
150 ml lapte
150 gr unt
150 gr zahar
4 oua
50 ml fresh de portocale
150 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita coaja portocala


pentru glazura

 

160 gr ciocolata Poiana 65%cacao


pentru decor


felii de portocala

frunze de menta

40 gr ciocolata Poiana aerata alba



Mod de preparare chec cu ciocolata

Punem ciocolata, laptele si untul taiat cuburi intr-un vas, la foc mic. Amestecam pana cand ciocolata si untul sunt perfect topite.


Mixam ouale cu aharul pana cand compozitia se albeste si devine cremoasa. Amestecam cu compozitia de ciocolata. Adaugam freshul de portocale. 


Adaugam faina si praful de copt, incorporam apoi adaugam coaja de portocala.


Turnam compozitia obtinuta in forma de guguluf. 


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Rasturnam checul pe un platou.


Cat se raceste checul vom pregati glazura. Topim ciocolata  fie in aparatul special pentru aceasta operatiune, fie o punem intr-un vas, la bain-marie. Lasam pana cand ciocolata este topita in totalitate apoi glazuram checul. Observati ce frumos s-a topit ciocolata si cat de fina si matasoasa este glazura.


Aseazam desupra feliile de portocale, pentru a-i da checului putina culoare. Luam o ciocolata Poiana aerata alba si o dam pe razatoarea mica. Vom "ninge" checul cu ciocolata rasa.


Adaugam cateva frunzulite de menta pentru culoare.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes