ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 dec. 2017

Cake pops cu ciocolata


A mai trecut un an, si iata-ne din nou in prag de sarbatori. De Craciun, cei mai rasfatati, fara indoiala sunt copiii, mai ales ca acum e si cel mai asteptat moment din an, cel al sosirii Mosului. Haideti sa ii si indulcim putin in asteptarea lui Mos Craciun si sa le pregatim niste cake pops-uri absolut delicioase! Pentru ca, evident, nu exista copil care sa nu iubeasca ciocolata, sa fie cake pops-uri cu ciocolata, cu muuuulta ciocolata? Da, dar mai intai Poiana!
Reteta este simpla, dar cum ingredientul principal este ciocolata, important este sa folosim o ciocolata de calitate pentru a obtine un desert cu adevarat deosebit. Eu va recomand ciocolata Poiana cu 65% cacao, pentru ca se comporta foarte bine atat in blaturi, la copt, cat si atunci cand o folosim pentru glazurare, are continut ridicat de cacao si gust intens de ciocolata. Ei bine, cake pops-urile de astazi vor avea blatul cu bucati de ciocolata si le si vom glazura la final cu ciocolata si le vom decora cu bombonele delicioase. Gustul final este desavarsit, va promit ca o sa va placa la nebunie, si va mai spun un secret, chiar daca nu aveti copii le puteti pregati pentru copilul din voi, iar daca adaugati in blat si ceva coniac sau un lichior de cafea sau de portocale o sa-mi mutumiti si o sa ma pomeniti! 
Si acestea fiind zise Poiana vine cu o surpriza de sarbatori pentru voi! Stiti Kitchen Aid-ul ala mare, rosu si frumos, dupa care orice gospodina ofteaza? Ei bine, daca si tu ti-l doresti acceseaza  site-ul campaniei: poianaamaruie.ro postati o poza cu reteta gatita de voi, impreuna cu ambalajul Poiana, in plus spuneti cum ati personaliza voi retetele, de exemplu la reteta de cake-pops, ce imbunatatiri i-ati aduce, ce ati adauga in blat, ce decor ati folosi, etc. Poti alege sa faci reteta propusa de mine, sau poti pregati o alta reteta, creatie proprie, nu uita insa de ambalaj! Mai multe detalii despre concurs gasiti in regulament
Succes dragilor, si urmariti-ma in continuare, fiindca vor urma si alte retete in care vedeta va fi ciocolata!





Ingrediente cake pops cu ciocolata:

pentru blat:

300 gr faina
150 gr zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf copt
2 oua
150 ml unt topit
150 ml lapte
80 gr ciocolata Poiana 65% cacao

pentru decor:

160 gr ciocolata Poiana 65% cacao
bombonele stelute
bombonele fulgi de nea
bombonele colorate


Mod de preparare cake pops cu ciocolata

Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt.


Separat amestecam ingredientele umede: ouale batute usor, laptele si untul topit. Daca doriti sa adaugati arome acum este momentul sa o faceti. Eu nu am adaugat nimic, pentru ca am vrut sa se simta cat mai bin gustul ciocolatei.


Adaugam ciocolata maruntita cu cutitul.


Amestecam ingredientele umede cu cele uscate si amestecam pana la omogenizare.


Punem in forma de cake pops cate o lingura de aluat astfel incat sa umplem cavitatile. Eu am comandat online setul de cake pops dar daca nu aveti o astfel de forma puteti sa coaceti in forme de briose dupa care sfaramati blatul, il amestecati cu crema de branza si modelati bilutele cu mana.


Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 15 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie. Dupa ce s-au copt le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca.


Trecem varful betisorului prin ciocolata, apoiin infigem in blat. Lasam deoparte pana se intareste ciocolata.


Topim ciocolata. Eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata, il gasiti in comert, dar o puteti face la bain-marie, procedeul este simplu, puneti ciocolata rupta cubulete intr-un vas pe care il asezam deasupra unui vas cu apa fiarta, aflat pe aragaz, la foc mic. Amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Trecem cake pops-urile prin ciocolata topita.


Le scurgem de excesul de ciocolata si le infigem pe un suport. Eu am folosit poliestiren. Asezam imediat bombonelele. Eu am facut cateva cu fulgi de nea si cateva cu stelute.


Le lasam deoparte, la temperatura camerei, ca sa se intareasca ciocolata. 







Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes