ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 apr. 2016

Cotlet de miel cu sparanghel alb


O reteta cu carne de miel de care ne-am bucurat anul trecut de  Paste, un preparat foarte gustos, niste cotlete fragede de aproape se topeau in gura, completate minunat de sparanghelul alb si de rucola! 


Ingrediente:


8 cotlete de miel
4 catei usturoi
4-5 linguri ulei masline
crengute de rozmarin
frunze de busuioc
sare de mare
piper macinat
1 manunchi sparanghel alb
50 gr unt 
200 gr rucola





Mod de preparare:

Spalam cotletele si le asezam pe un platou. Stropim cu ulei de masline  si asezonam cu sare de mare si piper proaspat macinat. Adaugam cateii de usturoi taiati felii, crengutele de rozmarin si frunzele de busuioc. Amestecam bine cotletele, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 2-3 ore (eu le-am lasat peste noapte).


Inainte sa pregatim cotletele vom pregati sparanghelul..  Mai intai vom rupe partea lemnoasa. Doar indoiti sparanghelul si se va rupe singur exact de unde trebuie.


Curatam sparanghelul cu ajutorul unui cutit pentru legume.
Fierbem mai intai sparanghelul in apa cu sare. Cand este fiert cam pe jumatate il scoatem intr-o sita. Sotam apoi sparanghelul in unt 1-2 minute. Sparanghelul trebuie sa ramana usor crocant.


Scoatem cotletele de miel cu o ora inainte de a le pregati pentru a le lasa sa ajunga la temperatura camerei. Lee asezam pe gratarul incins pentru a forma o crusta si a pastra sucurile in interiorul carnii. Le gatim circa 5-6 minute pe fiecare parte.



Asezam pe o farfurie sparanghelul, apoi formam un pat de rucola peste care vom aseza cotletele. Cu siguranta va veti da pe spate familia si invitatii cu aceasta reteta!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes