ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 mar. 2016

Spaghete cu ciuperci si leurda



Fiindca sunt pline pietele de leurda am zis sa profit de proprietatile sale miraculoase si sa ma rasfat cu niste paste pline de savoare! Rezultatul mi-a depasit cu mult asteptarile, sunt absolut delicioase si daca renuntati la parmezan le puteti pregati chiar si in post!
Pentru cei care nu stiu leurda sau usturoiul salbatic, Allium Ursinum in termeni stiintifici, creste in paduri are miros si gust de usturoi si are un puternic efect detoxifiant. De asemeni leurda are proprietatea de a curata sangele de substantele toxice si de a preveni infectiile, trateaza afectiunile cardiovasculare,  reumatismul, bolile respiratorii, ajuta la reducerea clesterolului si multe alte proprietati.
Va recomand si Salata cu leurda, ridichi si quinoaSalata de oua cu leurda, sau Omleta la cuptor cu leurda si spanac.



Ingrediente:

250 gr spaghete
7-8 ciuperci
1 legatura mare leurda
100 ml ulei masline
50 gr parmezan 
cateva seminte pin
sare








Mod de preparae:

Taiem felii ciupercile si le sotam in doua linguri de ulei de masline.


Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat stau pastele la fiert pregatim pasta de leurda.
Punem in vasul unui blender leurda (pe care am spalat-o in prealabil). Adaugam uleiul de masline, jumatate din cantitatea de parmezan si semintele pe pin. Mixam pana obtinem o pasta fina.


Scurgem pastele si le punem in tigaie peste ciuperci. Adaugam pasta de leurda. 


Adaugam parmezanul ras si daca este cazul mai adaugam putina sare.


Cand le servim in functie de gustul fiecaruie mai putem adauga putina pasta de leurda si sa punem deasuora cateva aschii de parmezan.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. leurda este un incredient minune atat ca gust cat si ca sanatate

    pacat ca se gaseste doar primavara...

    trebuie profitat de moment si sa incercam toate retetele, mai ales spaghetele, care sunt mancarea mea favorita deoarece sunt usoare si se prepara rapid

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super,trebuie incercata neaparat !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes