ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 dec. 2019

Placinta cu linte


Chiar daca tii post sau ai decis sa adopti un stil de viata vegetarian, asta nu inseamna ca  nu vei manca bine, ba chiar din contra, exista o multime de optiuni, choar si pentru mesele festive. Placinta de linte de astazi de pilda este senzationala, foarte gustoasa, cu un aport nutritional important si cu aspect de sarbatoare. Si hai sa va spun un secret, nu doar ca este incredibil de gustoasa, dar si costurile sunt foarte mici, ceea ce o face ideala! Am folosit linte de la Sun Food, daca ati incercat conserve de linte de la diverse forme o sa va dati seama imediat de diferenta, pentru ca produsele Sun Food sunt net superioare, iar ceea ce face diferenta este faptul ca sunt naturale, nu contin conservanti sau E-uri.
Mai multe retete cu linte gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici





Ingrediente placinta cu linte

2 conserve linte  7,5 ron
2 cepe                 0,5 ron
2 catei usturoi     0,3 ron
1 morcov            0,5 ron
2 linguri ulei       0,1 ron
sare, piper           0,1 ron
250 gr  foietaj     3,5 ron

Cost estimat al retetei 12,5 ron




Mod de preparare placinta cu linte

Tocam marunt ceapa si morcovul iar usturoiul il pisam marunt. Le sotam in doua linguri ulei pana se inmoaie.



Adaugam lintea din conserva, bine scursa. Asezonam cu sare si piper si gatim inca 2-3 minute. Dam deoparte sa se raceasca compozitia.


Am folosit aluat foietaj din comert,va recomand sa cititi eticheta, sa va asigurati ca are doar produse vegetariene in compozitie. Punem umplutura de linte in mijlocul aluatului. Pliem capetele apoi tragem si celelalte margini, avand grija sa le presam bine cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.


Presam la capete cu o furculita, ca sa ii dam un aspect mai placut si intepam pe toata suprafata cu o furculita.  Ungem cu apa pe toata suprafata, apoi decupam cateva stelute din aluat. Le lipim apoi le ungem si pe ele cu apa.


 Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, folosind si functia de ventilatie.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes