ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 iun. 2021

Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel este o supa fina, gustoasa si satioasa. Pentru ca acum ceva vreme am primit o cantitate ceva mai mare de sparanghel, l-am tot pregatit, in diverse combinatii, si supa crema nu putea lipsi! Multumesc Anca pentru idee!
Va recomand si pastele cu sparanghel si sos alb, foietajul cu crema de branza si sparanghel, omleta cu sparanghel sau risotto cu sparanghel.  Mai multe retete cu sparanghel gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente supa crema de sparanghel

400 g sparanghel
400 ml supa legume
100 ml smantana de gatit
50 g parmezan
sare dupa gust
 
Mod de preparare supa crema de sparanghel
 
Daca nu aveti supa de legume pregatiti mai intai una. Eu obisnuiesc sa pregatesc cantitate mai mare si apoi o portionez in caserole de unica folosinta si o pastrez in congelator.  Puneti intr-un vas telina, pastranac, morcov, ceapa, ardei gras si sare si fierbem pana cand obtinem o supa ceva mai concentrata decat in mod obisnuit.
Indepartam partea lemnoasa a tulpinei sparanghelului, turnam supa de legume deasupra si il fierbem pana se inmoaie.

 

Ca sa fim siguri ca nu vom obtine o supa prea lichida scoatem o parte din lichid si, daca este cazul, il adaugam dupa aceea. Mixam cu blenderul vertical pana cand obtinem o crema. Daca este foarte groasa acum e momentul sa adaugam restul de lichid. Adaugam parmezanul ras. Smantana de gatit o adaugam putin cate putin, si pasam in continuare. Gustam, si, daca este cazul, adaugam sare. Tineti cont de faptul ca supa este deja sarata, mai avem si parmezanul care este si el destul de sarat, asadar nu adaugati sare pana nu gustati.

Pentru ca sparanghelul este destul de lemnos, vom trece supa printr-o sita deasa, ca sa obtinem o supa cat mai fina si cremoasa.


Turnam supa intr-un bol si adaugam pentru decor doua-trei fire de sparanghel sote si cateva aschii de parmezan.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes