ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 mai 2021

Covridog - Crenvusti in aluat

 Covridogii, sau crenvustii in aluat sunt preferatii lui Stefan, cu cum saptamana aceasta a trebuit sa ii pun pachetel ceva mai consistent la scoala, m-am gandit sa nu mai cumpar covridogii, si sa ii pregatesc chiar eu. A mancat pana si Alexandra, careia nu ii plac in general, iar stefan a zis ca sunt mult mai buni decat cei cumparati. Asadar ma declar mai mult decat multumita, si cu siguranta ii voi mai pregati de multe ori. 

Va recomand si carnaciorii in foietaj, cornurile pizza, briosele pizza, covrigii bavarezi, sau briosele aperitiv cu porumb, prosciutto si parmezan. Mai multe retete de patiserie gasiti aici


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente covridog - crenvusti in aluat

500 g faina
250 ml apa
30 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 g drojdie uscata
 

14 crenvusti
1 l apa
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita susan 

Mod de preparare covridog - crenvusti in aluat

Eu am pregatit aluatul la masina de paine, programul pentru framantare si dospire, daca dorit sa pregatiti manual aluatul procedam astfel: Punem faina impreuna cu sarea si drojda uscata intr-un bol. Adaugam uleiul si apa in care am dizolvat zaharul. Framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si framantam pana obtinem o bila compacta. 

Intindem cu ajutorul sucitorului un dreptunghi din aluat, care sa nu fie foarte gros.

Taiem fasii, de aproximativ 1,5-2 cm latime si 30 cm lungime.

Pregatim crenvustii. Folositi ce crenvusti preferati, eu am folosit crenvusti de porc din Selgros, din cei preparati de ei acolo, si care chiar au carne in compozitie. Daca nu i-ati incercat pana acum ii recomand cu drag, copiii mei doar din acesti mananca de cand i-am descoperit. 

Luam o fasie de aluat si incepem sa imbracam cu el crenvustii, astfel incat sa suprapunem usor aluatul, parte peste parte, iar la final presam aluatul cu degetele ca sa nu se desfaca la copt.

Procedam astfel pana ii terminam si ii asezam pe o hartie de copt.

Cat am imbracat crenvustii in aluat am pus la fiert 1 l de apa impreuna cu o lingurita de bicarbonat. Cand clocoteste punem crenvustii in apa, pe rand (eu am pus cate doi), si ii lasam doar cat sa oparim putin aluatul, asadar cateva secunde.

Scoatem cu o paleta, scurgem bine de apa, ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si presaram imediat susanul deasupra.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 220 grade, pentru circa 15 minute, cat sa se rumeneasca frumos.

Sunt foarte buni atat calzi, cat si reci. Se pastreaza foarte bine si a doua zi. Eu ii pastrez in punga de hartie.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes