ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 ian. 2018

Spaghete Amatriciana


Spaghete amatriciana, all'amatriciana, all'matriciana sau alla matriciana, indiferent sub ce denumire sunt cunoscute raman la fel de bune. Un preparat italian simplu, avand la baza ingrediente provenind din localitatea Amatrice, pastele amatriciana sunt deosebit de gustoase. In mod traditional, pentru preparare acestor paste se foloseste guanciale de amatrice, care este de fapt gusa sau obraz de porc, dar si untura de amatrice si branza pecorino de amatrice. Pentru ca acestea nu sunt accesibile oricui, vom inlocui untura cu uleiul de masline, obrazul de porc cu pancetta sau bacon si la final vom folosi pecorino romano.
Si cum de Craciun am primit cadou de la prietenii mei de la Sun Food o minunata tigaie de fonta, precum si multe conserve, am considerat ca este momentul potrivit sa le folosesc.
 Va recomand si spaghetti alla putanesca, paste caprese, penne a la norma sau spaghete carbonara. Mai multe retete de paste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente spaghete amatriciana

200 gr spaghete din grau dur
2-3 linguri ulei de masline
200 gr bacon
3 catei usturoi
1 conserva rosii cuburi Sun Food
60 gr pecorino romano



Mod de preparare spaghete amatriciana

 Rumenim baconul taiat cubulete in 2-3 linguri ulei masline.



Cand baconul este rumen adaugam usturoiul pisat si il lasam doar atat cat sa isi elibereze aromele.


Adaugam rosiile cuburi si asezonam cu putina sare. Le lasam pana dau in unul-doua clocote si capata consistenta unui sos.


Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le adaugam in sos.  


Adaugam pecorino romano ras si amestecam.



Optional putem adauga pecorino si in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes