ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 dec. 2017

Prajitura bradut



Daca nu ati impodobit inca bradutul, poate ar fi cazul sa o faceti, si nu oricum, ci cu ciocolata, multa ciocolata. Da, dar mai intai Poiana, nu incape indoiala, e ajutorul meu de nadejde in pregatirea prajiturilor.
Un bradut unicat, un bradut dulce, absolut delicios, cu siguranta de Craciun ar fi un desert deosebit, atat pe placul copiilor cat si al adultilor.
Si daca zilele acestea pregatiti ceva cu ciocolata, nu uitati de concursul in cadrul caruia puteti castiga cel mai fain si cel mai rosu Kitchen Aid! Trebuie doar sa faceti preparatului vostru o poza in care sa includeti si ambalajul ciocolatei Poiana, sa o inscrieti pe site-ul campaniei poianaamaruie.ro si  pana pe 4 ianuarie puteti castiga saptamanal doua Kitchen Aid, pentru a va usura munca in bucatarie!
Puteti folosi orice tip de ciocolata Poiana, puteti pregati reteta mea, sau orice alta reteta, creatie proprie. Succes dragii mei! 



 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente prajitura bradut





250 ml lapte
200 gr unt
160 gr ciocolata Poiana 65%cacao
2 linguri cacao
300 gr zahar
200 gr faina
1 lingurita praf copt
4 oua
160 gr ciocolata Poiana ptr decor
1 lingura bombonele colorate

Mod de preparare prajitura bradut

Punem intr-un vas, la foc mic, untul, laptele, ciocolata, cacao si zaharul, si amestecam pana sunt complet topite. Omogenizam si lasam deoparte sa se raceasca.


Adaugam galbenusurile si amestecam apoi adaugam faina si praful de copt si le incorporam.  Batem albusurile batute spuma si le adaugam in compozitie. Folosim o spatula  si amestecam cu miscari circulare, ca s anu se lase compozitia.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 30 minute.

Decupam 5 stelute de dimensiuni diferite.


Iata cum vor arata.

Glauram stelutele cu ciocolata topita. Ciocolata o puteti topi fie la bain marie, fie cu ajutorul unui aparat special pentru topit ciocolata.

Imediat dupa ce am glazurat bradutii ii lipim unul peste celalalt si ii decoram cu bombonele colorate.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes