ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 apr. 2020

Ciorba de miel cu smantana si tarhon


Ciorba de miel cu smantana si tarhon  este o reteta din zona Ardealul. Am mancat pentru prima data aceasta ciorba intr-un restaurant si m-a impresionat intr-un mod foarte placut, mai ales aroma deosebita pe care i-a dat-o tarhonul.  Evident, mi-am dorit sa o pregatesc si acasa, asa ca era musai sa si public reteta.
Va recomand si ciorba de miel cu taitei de casa. Mai multe retete cu carne de miel gasiti aici. Mai multe retete pentru Pasti gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
Ma gasiti si pe instagram aici.
Ingrediente ciorba de miel cu smantana si tarhon

500 gr carne miel
1 morcov
1 poastarnac
1 telina mica
1 ardei capia
ceapa verde
50 gr orez
300 gr smantana
3-4 galbenusuri
2-3 linguri otet
sare dupa gust
1 legatura tarhon




Mod de preparare ciorba de miel cu smantana si tarhon

Spalam carnea de miel si o punem in oala. Eu am folosit o bucata de pulpa si o bucata de coasta.


Completam cu apa si dam in unul-doua clocote apoi adaugam spuma care se formeaza.


Spalam legumele, le curatam, le tocam marunt si le adaugam. Tot acum adaugam si orezul si sare.


Cand  carnea si legumele sunt fierte dregem ciorba cu smantana. Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusurile. (folositi smantana de cel putin 20%)  Luam cu polonicul zeama din ciorba, adaugam cate putin peste amestecul de smantana si amestecam pana il diluam. Abia dupa aceea adaugam amestecul in oala. Daca adaugati smantana fara sa o diluati exista riscul sa se "branzeasca" si ciorba nu va mai avea aspect placut.


Adaugam si otetul. Daca doriti puteti inlocui otetul cu zeama de lamaie. Daca este cazul potrivim acum si de sare. Dam intr-un clocot, dam deoparte si adaugam tarhonul tocat marunt.


Daca doriti mai puteti adauga otet sau zeama de lamaie cand il serviti. Este o ciorba foarte gustoasa si aromata.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes