ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 nov. 2019

Tarta cu ananas


Atunci cand vrei sa ii incanti pe cei dragi cu ceva dulce si bun, o trata cu ananas e cea mai buna alegere!  Aluatul de foietaj fie il pregatiti in casa, fie il cumparati din comert daca nu aveti timp sa il faceti voi, iar ananasul il recomand pe cel de la Sun Food fiindca este foarte gustos, are continut redus de zahar si nu contine nici un fel de conservanti!

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici





Ingrediente tarta cu ananas


300 gr aluat foietaj
50 gr unt
1 lingura amidon
1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de preparare tarta cu ananas




Rasturnam continutul conservelor de ananas intr-un vas. Fierbem la foc mic pana cand siropul scade la mai putin de jumatate si ananasul devine moale. Adaugam untul si amidonul pe care il desfacem cu doua linguri de apa rece in prealabil. Amestecam continuu si, cand compozitia s-a ingrosat usor, dam deoparte si lasam sa se racoreasca.


Intindem aluatul de tarta, decupam un cerc cu diametru ceva mai mare decat al formei de tarta (eu am folosit o tarta cu diametrul de 24 cm) si asezam in forma. Presam marginile si indepartam excesul de aluat. cu o furculita vom intepa aluatul pe toata suprafata, ca sa nu se umfle la copt.


Aluatul ramas in taiem in fasii inguste.


Rasturnam in forma ananasul.


Asezam fasiile de aluat deasupra tartei, lasand intre ele distanta de circa 1 cm. Le ungem cu galbenus de ou, batut cu putin lapte.



Asezam fasiile ramase astfel incat sa formam un grilaj.


Indepartam marginile si ungem cu galbenus batut cu lapte. Eu am ales sa decupez si cateva frunzulite pe care le-am asezat pe margini, din pacate nu cred ca a fost tocmai o idee buna, fiindca dupa copt nu au mai aratat la fel de bine, asadar doar grilajul e suficient.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 gr, folosind si functia de ventilatie.


Tarta noastra este gata si o putem savura atat fierbinte, cat si rece. Noua ne-a placut mai mult rece.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes