ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 ian. 2018

Salata ruseasca Șuba


Șuba este o salata ruseasca, care are la baza pestele afumat si mai este denumita si salata de iarna, pentru ca se prepara in mod special cu ocazia sarbatorilor de iarna. Suba este o haina groasa de iarna, haina de blana, si numele salatei se refera la faptul ca pestele afumat este intre straturi, asadar imbracat in suba.
Exista mai multe variante ale acestei salate, dar principalele ingrediente  sunt pestele afumat sau marinat, sfecla rosie, cartofii si morcovul. Legumele pot fi taiat cubuete, dar la fel de bine pot fi si date pe razatoare. Si ceapa face parte dintre ingredientele acestei salate, ea se toaca marunt si se pune peste stratul de peste afumat. Eu nu am pus pentru ca am pregatit salata cu o zi mai inainte si mi-a fost teama sa nu isi schimbe gustul. Exista si variante cu oua fierte.
Inainte de sarbatori am tot vazut salata asta pe gupul culinar al moldovencelor de peste Prut, grupul Gustosel, iar apoi cand am vazut-o si pe blogul Danei nu am mai rezistat si am pregatit-o si eu. Si nu regret, fiindca a fost delicioasa!

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente salata ruseasca șuba

250 gr cartofi
250 gr morcovi
250 gr sfecla rosie
250 gr peste afumat
4 linguri maioneza




Mod de preparare salata ruseasca șuba

Fierbem cartofii, morcovii si sfecla rosie in coaja, apoi le scoatem din apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca. Sfecla o fierbem separat ca sa nu coloreze si celelalte legume.


Curatam morcovul, cartoful si sfecla de coaja. Indepartam pielita si oasele de la pestele afumat. Eu am avut macrou afumat, am observat ca cel mai adesea se foloseste heringul.


Tocam marunt pestele si legumele.


Asezam un inel metalic pe un platou (sau folosim o forma de tort cu margini detasabile) si incepem sa asamblam salata. Asezam un strat de cartofi, ii presam usor, adaugam o lingura de maioneza si nivelam. 


Urmeaza apoi morcovul urmat de maioneza. Nivelam.

E de preferat morovul si sfecla sa nu fie alaturi, ambele fiind dulci, asa ca urmatorul strat va fi cel de peste afumat. Adaugam maioneza si nivelam.


Ultimul va fi stratul de sfecla rosie peste care adaugam maioneza si o nivelam.


Ridicam cu grija inelul  din jurul salatei si o decoram dupa imaginatie. Eu am decorat cu marar verde dar ar merge foarte bine si niste ceapa verde tocata marunt. 


Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. Felicitari pentru reteta. Mai mult ca sigur o voi incerca si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. am puso pe nevastimea sa imi faca si mie si nu ia iesit ... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca e doar o gluma, practic trebuie doar sa fiarba niste peste si niste legume, deci nu are ce sa nu iasa :)

      Ștergere
  3. Salata este super !!! O fac mereu la sarbatori! Deosebita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fel de maioneza ati facut?

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare n-ar merge si ceva acru? Ceva murat (saramura/oțet)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. E perfecta rețetă asa! Eu unu, pun și un strat de ceapa peste cartofi. Geniala rețeta!

      Ștergere
  6. Este foarte buna,am sa o fac foarte des.Un rasfaț de culori apetisantă!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ati spus nimic de sare?😁 tocmai am tocat legumele si ma gandesc cum pun sarea, daca sa pun, etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am pus sare deloc pentru ca atat maioneza cat si pestele afumat contin si ele sare, la randul lor.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes