ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 ian. 2018

Bulgur cu legume



Bulgurul reprezita de fapt un amestec de boabe de grau dur, macinat mare. Bulgurul este mai popular in Orientul Mijlociu si Asia de sud dar si in Europa, la noi in tara ajungand pe filiera turceasca.
Este un aliment foarte sanatos, are consistenta usor crocanta si gust subtil de nuca. Este foarte satios, contine multe fibre si are multiple beneficii pentru sanatate.
Am tot auzit adesea diverse persoane afirmand ca si-ar dori sa manance sanatos, insa nu isi permit financiar. Ei bine, dragilor, asta este o scuza total nefondata, fiindca se poate manca sanatos si cu bani putini, ba chiar cu mult mai putini decat in cazul alimentelor nesanatoase, iar reteta de astazi este cel mai concludent exemplu. Eu am procurat bulgurul din magazinul online Sano Vita, unde il gasiti la un pret foarte bun! Legumele le gasiti in orice piata, aprozar sau supermarket, sunt destul de ieftine si puteti folosi orice legume va plac sau vi se par potrivite. Retete sanatoase gasiti o multime, atat pe blogul meu, cat si pe toate site-urile culinare, asadar va mai trebuie doar putina vointa.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente bulgur cu legume
1 dovlecel tip zuchini
1 ardei capia
1 fir praz
3 fire ceapa verde
3 linguri ulei masline 
sare roz de Himalaya
piper mozaic

Mod de preparare bulgur cu legume




 Punem bulgurul intr-un bol.


Apoi avem doua variante, fie fierbem bulgurul timp de zce minute, fie il lasam in apa sa se umfle pentru 30 minute. In amble variante proportia trebuie sa fie o masura orez, trei masuri apa.
Eu am preferat sa fierb bulgurul pentru 10 minute.


Il rasturnam intr-o sita si il lasam la scurs.


Cat se scurge bulgurul pregatim legumele. Taiem dovlecelul feliute, ardeiul il taiem fideluta iar prazul il vom taia rondele. Punem legumele intr-un wok (sau o tigaie mai adanca) impreuna cu uleiul de masline.


Lasam legumele pe foc atat cat sa se inmoaie usor, dar sa isi pastreze textura crocanta. Adaugam sarea si piperul proaspat rasnit.


Adaugam bulgurul peste legume.


Amestecam.


Punem intr-un bol bulgurul cu legume si adaugam deasupra ceapa verde taiata marunt.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Multumesc mult pentru reteta. Nu am mai gatit bulgur pana acum. Am gasit informatii utile

    RăspundețiȘtergere
  2. Rețetele sunt interesante. Deoarece am diabet de tip 2 și sunt insulinodependentă de cele mai multe ori citesc rețetele și constat că nu îmi sunt permise multe dintre preparate. Rețeta - bulgur cu legume - cred că este OK. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place tare mult rețeta, am să o încerc cu prima ocazie. Apreciez rețetele dvs pt că folosiți ingrediente la îndemâna oricui și apropo îmi place chipul dvs care emană blandete!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes