ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 iul. 2018

Paine cu faina integrala si seminte


Painea nu poate lipsi din meniul nostru zilnic, si cum painea din comert din zilele noastre este plina de conservanti si amelioratori obisnuiesc sa pregatesc adeseori painea acasa, astfel pot avea control asupra ingredientelor si obtin o painica sanatoasa dar si cu mult mai gustoasa decat cele din comert.
Preferata noastra este painea cu faina integrala,  ador gustul dulceag si mirosul intens al acestui tip de paine, este cu siguranta cea mai buna!
Care este secretul unei painici gustoase? Evident, ingredientele de calitate, iar mie mi-au fost de mare folos faina din grau integrala si mixul de seminte de la SanoVita.
Asadar va recomand cu  mare drag atat reteta de paine cu faina integrala si seminte cat si produsele SanoVita, va promit ca nu veti regreta daca le veti incerca.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici



Ingrediente paine cu faina integrala si seminte

200 gr faina alba
7 gr drojdie uscata
1 lingurita sare
500 ml apa calduta

Mod de preparare paine cu faina integrala si seminte

Intr-un bol vom pune faina integrala din grau, faina alba, drojdia si sarea.



Amestecam si adaugam semintele. Le incorporam si pe ele.


Adaugam apa calduta, putin cate putin, si incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact. 


Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit circa o ora.



Rasturnam pe suprafata infainata, formam o bila de aluat pe care o vom aplatiza usor si o vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt. Facem cateva crestaturi in aluat si presaram putina faina.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 45 minute.


Am obtinut o paine deosebita cu un miez pufos si coaja crocanta  si gust dulceag, deosebit.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes