ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 ian. 2018

Tort cu crema de branza si piersici



Bina v-am regasit in noul an, sper sa fie unul mai bun pentru toata lumea, cu sanatate si bucurii.  Prima reteta din acest an este o reteta de tort,  un tort delicat, bun si racoros, noi l-am avut pe masa de Revelion, dar este potrivit pentru orice ocazie.
Si de aceasta data prietenii mei de la Sun Food mi-au fost alaturi in noaptea dintre ani, asa ca am pregatit un tort cu crema de branza si piersici. Am ales compotul de piersici fiindca este preferatul copiilor, si am adaugat coacazele exact din acelasi motiv!
Tortul a fost nemaipomenit de gustos iar combinatia dintre crema de branza si piersici a fost una perfect echilibrata.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente tort cu crema de branza si piersici

pentru blat

3 oua
3 linguri zahar
3 lingui faina
2 linguri cacao

pentru crema

400 gr crema branza
200 gr smantana dulce pt frisca
100 gr zahar pudra
10 gr gelatina
1 compot piersici Sun Food

pentru decor

1 compot piersici Sun Food
10 gr gelatina
coacaze
menta





Mod de preparare tort cu crema de branza si piersici

Mai intai vom pregati blatul. Mixam albusurile pana devin ferme apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. adaugam albusurile si incorporam. Adaugam cacao si faina si amestecam cu o spatula, cu grija ca sa nu se lasa. Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. Am folosit o forma cu diametrul 28.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15 minute. Il lasam sa se racoreasca apoi il rasturnam pe un platou, cu fundul in sus. Asezam inelul detasabil pentru tort in jurul lui si il insiropam cu sucul din compot. eu am folosit aproape tot sucul de la un compot fiindca imi plac blaturile foarte bine insiropate.



Pregatim crema. Frecam crema de branza cu zaharul pudra pana devine cremoasa. Eu am folosit crema de branza Hochland clasic dar merge foarte bine si Philadelphia sau alte tipuri, cu conditia sa aiba consistenta cremoasa.


Mixam smantana lichida pana devine ferma.


Amestecam crema de branzza cu frisca, cu ajutorul unei spatule. 


Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu folosesc gelatina granule de la dr Oetker, pe care o hidratez mai intai cu putina apa rece apoi o pun la bain-marie sau la microunde pana cand granulele sunt complet topite. Sub nici o forma nu trebuie adaugata gelatina calda in crema, de asemeni nici crema nu trebuie sa fie foarte rece. Amestecam panacand gelatina este uniform incoroprata. Adaugam piersicile taiate cubulete.


Punem crema peste blat si nivelam. Asezam apoi un strat de felii de piersici. Cam jumatate din sucul celui de al doilea compot o amestecam cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi turnam desupra piersicilor.


Dam la frigider ca sa se intareasca. Este de preferat sa il lasati peste noapte. Desfacem cu grija inelul din jurul tortului si il indepartam. 


Decoram cu coacaze  si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Tare apetisant, super prezentare! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru reteta. Mai mult ca sigur o voi pune in aplicare si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am o reteta asemanatoare dar o sa fac acest tort de ziua nepotelului meu pentru ca ii place mult gelatina cu fructele care orneaza tortul .Multumesc pentru retete

    RăspundețiȘtergere
  4. Este un tort minunat, foarte fresh si relativ usor de facut... daca stii sa umbli cu gelatina si ai formele perfecte (eu l-am format mai mult cu mana). Cred ca data viitoare voi pune mai multe ingrediente, ca sa iasa perfect pt forma pe care o am. Ori imi cumpar o forma mai mica. Eu l-am facut cu cirese din compot in crema si cu cu felii de mandarine din compot la suprafata. A iesit delicios!! Multumesc mult pentru ideea de reteta!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes