ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 ian. 2018

Tocanita cu carne de porc


Ce poate fi mai bun in perioada rece decat o  tocanita cu carne de porc, alaturi de o mamaliguta aburinda, o strachina cu muraturi si un pahar cu vin? Va spun eu, nimic nu o poate egala, mirosul din bucatarie este irezistibil, carnea buna si frageda, iar sosul de-a dreptul delicios. Dar cu rosiile cuburi de la Sun Food orice sos este delicios, pentru ca rosiile sunt tare gustoase, cum rar se intampla la rosiile din conserva. In plus nu contin nici un fel de conservanti, doar rosii decojite, suc de rosii si sare. 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente tocanita cu carne de porc

1kg pulpa de porc
2  cepe mari
4-5 linguri ulei
sare, piper, cimbru
marar verde




Mod de preparare tocanita cu carne de porc

Taiem pulpa de porc cubulete si le vom prajiti in putin ulei, la foc potrivit.


O lasam pana se rumeneste.


Adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pana se inmoaie si devine translucida. Adaugam un pahar cu apa, punem capacul si lasam sa fiarba innabusit.


 Adaugam rosiile din conserva si asezonam cu sare, piper si cimbru.


Fiebem pana cand scade sosul. La final dam deoparte si presaram marar proaspat, tocat marunt. Pregatim si o mamaliguta si scoatem si cateva muraturi. Si un pahar de vin ar fi binevenit.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Super tocănița!!!��
    Deja o fac a doua oară în două săptămâni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru reteta, dar as avea nevoie de cateva clarificari:

    1. cat timp se lase la fiert dupa ce se pune paharul cu apa?
    2. cat timp se lase la fiert dupa ce se pun rosiile?
    3. cata sare, piper, si cimbru se pune?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La toate aceste intrebari nu se pot da timpi precisi deoarece acestia depind de mai multi factori cum ar fi intensitatea flacarii sau tipul plitei sau tipul de carne. Asadar:
      1. pana cand este facuta bine carnea (nu m-am gandit sa fac acesta precizare, am considerat ca este chestie de logica)
      2. asa cum am scis: pana scade sosul
      3. intotdeauna acestea se vor pune dupa propriul gust, fiecare dintre noi avem gusturi diferite, daca mie imi place mancarea cu mult cimbru este posibil ca dumneavoastra sa nu va placa si sa aveti nevoie de mai putin.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes