ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 oct. 2020

Chiftelute de ton

 
Chiftelutele de ton sun foarte gustoase, si sunt potrivite chiar si pentru un aperitiv festiv pe baza de peste, mai ales daca le dam forma unor bilute. Eu am ales sa le prajesc in ulei de data aceasta, dar cu siguranta le puteti coace in cuptor sau chiar si pe un grill, mai ales daca le pregatiti pentru copii! 
Cum la aceste chiftelute folosim doar doua ingrediente principale, tonul si cartoful, evident, conteaza foarte mult sa fie ingrediente de calitate, cu gust bun. Asadar am folosit cartofi albi, care au un gust dulceag si se sfarama foarte usor, avand o consistenta placuta si ton maruntit Sun Food, foarte gustos, un produs  nelipsit de la noi din casa!  
Va recomand si salata festiva de ton, ouale umplute cu pasta de ton, pizza cu ton sau salata de fasole cu ton. Mai multe retete cu ton gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici. (clcik pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici


Ingrediente chiftelute de ton

2 cartofi fierti
1 ou
ceapa verde
patrunjel verde
zeama de lamaie
1 lingura pesmet
sare, piper

Mod de preparare chiftelute de ton


Mai intai scoatem tonul intr-o sita si il scurgem bine de zeama. Eventual il si presam bine cu o furculita, ca sa scoatem tot uleiul. Fierbem cartofii in coaja si ii lasam sa se raceasca. Eu am folosit doi cartofi albi, mici.

Pasam cartofii cu o furculita si adaugam tonul bine scurs.

Adaugam un ou mic si amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi ceapa verde tocata marunt si patrunjelul verde tocat marunt. Adaugam zeama de lamaie, sare si iper dupa gust. Punem si pesmetul si omogenizam compozitia.

Cu ajutorul a doua linguri, pe care le trecem de fiecare data prin uleiul incins, formam chiftelutele de ton pe care le vom praji apoi in uleiul incins.

Prajim chiftelutele pe ambele parti.

Le scoatem pe servete absorbante, sau intr-o sita, ca sa scapam de uleiul in exces. Din cantitatile date am obtinut circa 16 chiftelute mici. Le servim cu felii de lamaie.


30 oct. 2020

Prajitura Chinezoaica

Prajitura Chinezoaica este una dintre prajiturile de casa ce ne-au marcat copilaria in perioada comunismului, una din prajiturile nelipsite din caietele cu retete ale mamelor noastre.  Nu stiu exact de ce a fost denumita astfel, citisem pe undeva ca aspectul obtinut in urma glazurarii seamana oarecum cu caracerele chinezesti. Nu stiu cat este de adevarat, cert este ca prajitura chinezoaica este foarte gustoasa, cum de altfel sunt toate prajiturile cu nuca!
Va recomand si Prajitura Krantz, praitura Alcazar, prajitura cu nuca si ness sau prajitura Greta Garbo. Mai  multe retete de prajituri gasiti aici. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

26 oct. 2020

Supa de pui cu taitei de casa

 
Supa de pui cu taitei de casa este genul acela de supa care te face bine cand esti bolnav, care te inveseleste cand esti trist, care iti da energie cand esti lipsit de vlaga! Pe mine si mirosul acestei supe ma binedispune! Eu eram obisnuita din copilarie cu supa de pui cu galuste, insa sotul, care a stat o perioada in Banat, mi-a tot cerut sa ii fac supa aceasta, astfel ca am ajuns sa o indragesc si eu.
In Banat supa de pasare cu taitei este nelipsita de la nunti, de la petreceri, sau de la mesele de duminica.
Evident, cea mai buna supa o vom obtine cu pasare grasa de curte si oua de tara, insa cum eu de data asta nu ajunsesem la parintii mei la tara ca sa imi fac aprovionarea am cumparat un pui  din cel galben, crescut cu cereale. Puiul l-am luat din Lidl, nu stiu sa va spun de la ce firma era,  fiindca nu m-am uitat, din pacate. Desi initial am fost reticenta, dupa cum vedeti si din fotografii puiul a fost foarte gras si mi-a depasit asteptarile! Asadar se poate si fara pasare de curte.
Va recomand si supa de pui cu galusteciorba de cocos cu taitei de casa, supa de rata cu taitei, ciorba de pui a la grec sau ciorba radauteana. Mai multe retete de supa gasiti aici. Mai multe retete de ciorba gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

23 oct. 2020

Pui in sos gorgonzola

 Puiul in sos goorgonzola este un preparat pe care il pregatesc ori de cate ori vreau sa mananc ceva special, pentru ca este foarte gustos, dar si pentru ca se face foarte repede.
Va recomand si puiul in sos de lamaie, puiul cu ananas, in sos dulce acrisor,  sau pieptul de pui gratinat, cu mozzarella si cascaval. Mai multe retete cu piept de pui gasiti aici. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

18 oct. 2020

Carnaciori in foietaj

 
Zilele trecute am facut o tacanita de cartofi cu carnaciori si salata de varza, si mi-au ramas cativa carnaciori pe care nu ii mai voia nimeni. Si cum nu imi place sa arunc mancarea am zis sa ii folosesc la ceva, si ce varianta putea fi mai buna decat carnaciorii in foietaj, numai buni de rontait in fata televizorului!
Recunosc, am folosit varianta cea mai la indemana, aluat gata cumparat, dar daca timpul va permite cel mai bun este aluatul facut in casa.
Va recomand si melcisorii pizza, rasucitele cu branza sau spiralele cu ciuperci.  Mai multe retete cu aluat foietaj gasiti aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

16 oct. 2020

Dorada la cuptor, cu sos de rosii si naut

Dorada este un peste alb, foarte gustos, are putine oase si mai ales din acest motiv il iubim tare mult si il preparam adeseori. Si cum imi place diversitatea, astazi am incercat o varianta mai putin obisnuita, dar cu un rezultat surprinzator: dorada la cuptor, cu rosii si naut! Ca pestele este prieten bun cu rosiile stiam si eu, dar nu mi-as fi imaginat ca se potriveste atat de bine cu nautul, ba mai mult, face ca preparatul sa fie si mai satios. Evident am folosit rosiile cuburi duuulci si bune de la Sun Food, precum si nautul lor super gustos si foarte sanatos, produse suta la suta naturale, pe care le recomand din toata inima!
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

12 oct. 2020

Ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi

Ceafa de porc este una dintre preferatele noastre, mai ales atunci cand vine vorba de gratar, dar si varianta la cuptor este deosebit de gustoasa, iar sosul de vin in care este gatita ii va conferi un gust deosebit. Va recomand si  muschiuletul de porc la cuptor, cu ciuperci sotejambon (pulpa de porc) la cuptorfriptura de porc in bere sau cotletul de porc in sos de rosii. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

Ingrediente ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi

1 kg ceafa porc
150 ml vin alb
150 ml apa
1 capatana usturoi
sare, piper

Mod de preparare ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi

Spalam ceafa de porc, o tamponam cu servete absorbante, o condimentam cu sare si piper si o asezam intr-o tava.

Adaugam capatana de usturoi taiata in doua, pe latime, vinul si apa.

Dam la cuptor, la 250 grade, pentru circa 30-40 minute. La jumatea timpului vom intoarce bucatile de ceafa pe partea cealalta.

La final vom "glazura" bucatile de ceafa cu sosul format in tava. Am servit ceafa cu piure de cartofi si salata de varza.


9 oct. 2020

Prajitura invizibila cu mere

Prajitura invizibila cu mere a facut furori in urma cu mai multi ani pe blogurile culinare frantuzesti si nici nu ma mir, fiindca este atat de buna si se face atat de usor. Eu vazusem reteta pe acest blog, dar se pare ca ar fi fost publicata pentru prima data in 2008,  pe acest blog si ar fi continut atat mere cat si pere.
De ce invizibila? Pentru ca practic are atat de putin aluat incat 90% din continut o reprezinta merele.
Va recomand si prajitura turnata cu mere, prajitura frageda cu mere sau prajitura rasturnata cu mere. Mai multe retete cu mere gasiti aici.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

 

Ingrediente prajitura invizibila cu mere

1 kg mere
2 oua
50 gr zahar pudra
20 gr unt topit
100 ml lapte
vanilie
70 gr faina
10 gr praf de copt
un praf sare
 
Mod de preparare prajitura invizibila cu mere
 
Mixam ouale impreuna cu zaharul.

Adaugam untul topit (dar nu fierbinte), laptele si vanilia si omogenizam. Adaugam faina, sarea si praful  de copt si mixam pana la incorporare. Veti obtine un aluat care curge, asemanator celui de clatite.

Curatam merele de coaja si le feliem foarte subtire.

Punem merele peste aluat si amestecam pana ce acestea vor fi imbracate bine in compozitie. Punem compozitia rezultata intr-o forma unsa cu unt.(diametru forma 24).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 40 minute.

O lasam sa se racoreasca putin apoi o rasturnam pe un platou.

Taiem prajitura felii si servim. Data viitoare voi pregati pentru aceasta prajitura un sos de vanilie sau un sos caramel, cu siguranta ar fi foarte potrivit. Si o inghetata de vanilie ar merge alaturi de aceasta prajitura.


 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes