ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 oct. 2020

Pui in sos gorgonzola

 Puiul in sos goorgonzola este un preparat pe care il pregatesc ori de cate ori vreau sa mananc ceva special, pentru ca este foarte gustos, dar si pentru ca se face foarte repede.
Va recomand si puiul in sos de lamaie, puiul cu ananas, in sos dulce acrisor,  sau pieptul de pui gratinat, cu mozzarella si cascaval. Mai multe retete cu piept de pui gasiti aici. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici


Ingrediente pui in sos gorgonzola

1 piept pui (cca 500 gr)
50 gr unt 82% grasime
250 ml smantana de gatit (32% grasime)
100 gr branza gorgonzola 
sare si piper

Mod de preparare pui in sos gorgonzola

Taiem pieptul de pui felii nu foarte groase si le condimentam cu sare si piper. Pieptul de pui trebuie scos in prealabil din frigider si lasat sa ajunga la temperatura camerei. Le asezam pe grillul incins si le frigem pe ambele parti, la foc iute. Pieptul de pui trebuie gatit doar cateva minute, la foc iiute, astfel incat sa ramana moale si suculent la mijloc. Tineti cont si de faptul ca puiul se va mai gati putin si in sos. Daca veti usca pieptul atunci acesta va deveni fad si fara gust.

Pastram pieptul de pui deoparte, la cald. Ca sa fiti cat mai eficienti va recomand sa pregatiti sosul in timp ce se frig bucatile de piept, astfel incat sa fie gata aproximativ in acelasi timp ambele.

Pregatim sosul. Incingem untul intr-o tigaie apoi lasam focul la minim si adaugam smantana de gatit.

Dam intr-un clocot apoi daugam branza gorgonzola. Lasam sa fiarba la foc mic circa un minut, poate chiar mai putin. vom observa ca gorgonzola s-a topit complet si sosul se va ingrosa usor. Gorgonzola este un tip de branza cu mucegai italiana.

Adaugam bucatile de pui in sos si lasam circa jumatate de minut, la foc mic, cat sa ia si puiul din gustul sosului.

Servim preparatul imediat, cat inca este fierbinte, cand se raceste sosul nu mai este la fel de gustos.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes