ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2013

LA MULTI ANI!!!




LA MULTI ANI, SANATATE, FERICIRE SI NOROC, SI UN AN NOU CU MULTE BUCURII SI IMPLINIRI!!! ANUL CARE VINE SA NE GASEASCA MAI BUNI, MAI TOLERANTI, CU INIMA DESCHISA SI SUFLETUL CURAT! 

30 dec. 2013

Rulada din pulpa de porc cu verdeturi de provence



De Revelion friptura este la mare cautare, dar cum varianta clasica a devenit mult prea plictisitoare in fiecare an incercam diverse variante. Anul acesta m-am oprit la o rulada din pulpa de porc cu ierburi de provence, o rulada extrem de suculenta si apetisanta. Si daca nu se va manca toata friptura nu va faceti griji, rece fiind o puteti taia feliute si o transformati intr-un aperitiv grozav.


29 dec. 2013

Retete festive pentru petrecerile cu copii


28 dec. 2013

Oameni de zapada din oua umplute



Sa nu uitam ca la petrecerea de Revelion vor participa si copiii si sa le bucuram sufletul cu ceva frumos, niste omuleti de zapada ce cu siguranta vor fi si pe placul celor mai mofturosi copii!

Sunca fiarta in zeama de varza



O reteta traditionala, un mic dejun cu care isi incepeau bunicii nostri ziua de munca. Cateva felii de sunca, ceapa rosie, usturoi, un pahar cu rachiu, si abia apoi se apucau de treaba!

27 dec. 2013

Oua umplute cu crema de branza si chives


Ouale umplute intotdeauna vor face cinste meselor festive, indiferent daca sunt umplute cu pate de ficat, cu pasta de ciuperci, cu crema de branza sau cu spuma de somon! Gustoase, rafinate, un aperitiv elegant, mereu la moda!

Iepure la cuptor cu vin si usturoi


Iepure la cuptor, cu vin si usturoi, o friptura frageda, suculenta, perfecta pentru masa de sarbatori!

26 dec. 2013

Cu aBeauty Clinique vei arata perfect de sarbatori!



Ai cam exagerat cu sarmalele de Craciun? Vrei sa fii cea mai frumoasa de Revelion? Nimic mai simplu, aBeauty Clinique are solutia potrivita!

23 dec. 2013

Braduti 3D din fursecuri


Nu va speriati de cat de mult am scris, bradutii astia se fac de fapt extrem de usor,  am detaliat ca sa va usurz voua munca si sa aveti reusita garantata! Eu am ales sa ii decorez simplu, voi insa va puteti pune imaginatia la treaba, iar daca aveti copii neaparat sa ii implicati in asamblarea bradutilor, le va placea mult, tare mult!
La finalul postarii va las cateva poze din ultima zi de gradinita, cand am facut braduletii impreuna cu colegii Alexandrei de la grupa mare si cativa prichindei de la grupa mijlocie.

Cum se face glazura regala (royal icing)?



Am tot incercat diverse retete, insa niciodata nu nimeream gramajul optim si nu eram multumita de rezultat. In timp, experimentand am ajuns la un rezultat mai mult decat multumitor, asa ca anul asta am decorat turta dulce cu royal icing. 
Cu siguranta si voi veti reusi daca veti urma catva reguli simple:
Zaharul pudra trebuie sa fie neaparat din cel din comert, si bine cernut inainte de utilizare. 
Amidonul va recomand sa il folositi pe cel de la dr Oetker, mie mi s-a parut a fi cel mai eficient.
Vasul in care veti bate albusurile trebuie sa fie foarte curat si neaparat uscat. 
Cand separati albusurile de galbenusuri sa o faceti cu foarte mare atentie, o urma fina de galbenus poate strica toata glazura.
Si inca o observatie, nu stiu daca este universal valabila, mie insa nu mi-a iesit glazura atunci cand am folosit oua de tara.

Cozonac cu nuca si cacao


Nu cred ca e cozonac mai bun decat cozonacul cu nuca!  Cu siguranta si voua va place la fel de mult ca si mie, si daca nu va place sa framantati ore intregi, varianta asta e cea mai buna, mai ales ca poate fi preparat si la masina de paine.

22 dec. 2013

Dulciuri festive



Dulciuri festive, o selectie de retete pentru Craciun, Revelion, Pasti, aniversari, sau alte momente frumoase din viata noastra. Retete simple, retete usoare, retete rapide dar delicioase si de mare efect!

20 dec. 2013

Turta dulce



 Am actualizat postarea si am revenit cu poze noi si explicatii detaliate, fiindca anul asta am facut-o deja de 3 ori, am invatat din propriile greseli, dar am devenit experta si am facut cea mai buna turta dulce! 
Multumesc Rita pentru reteta! Daca nu ati vizitat-o pana acum pe Rita si Comorile ei delicioase nici nu stiti ce ati pierdut! Fata asta are maini de aur din care ies adevarate opere de arta! Neaparat sa ii faceti o vizita, va promit ca nu veti regreta. 

18 dec. 2013

Ma ajutati, va rog?



Dragii mei va cer din nou ajutorul. Particip la un concurs organizat de gustos.ro si sponsorizat de Sea-Way.ro, un concurs pe care imi doresc din toata inima sa-l castig si doar cu ajutorul vostru o pot face. 
Am nevoie de cate un like si un share la retetele de pe blog ( bineinteles, daca va plac )Dati click pe link-urile de mai jos si veti gasi butoanele de like si de share in partea de jos a postarii, sub formularul de comentarii, la fiecare reteta in parte

 1. http://www.caietulcuretete.com/2013/12/file-de-halibut-in-crusta-de-aluat.html 

 2. http://www.caietulcuretete.com/2013/12/file-de-halibut-in-sos-de-ciuperci.html

Va multumesc din tot sufletul! 






17 dec. 2013

Prajitura cu crema de branza si ness


O prajitura fina, racoroasa, cu un gust subtil de cafea, ne-a placut extraordinar de mult, asa ca merita sa o treceti pe listuta de retete pentru Craciun sau Revelion. Ba mai mult, daca doriti o puteti face chiar in forma de tort!

15 dec. 2013

File de halibut in crusta de aluat


Traditia spune ca in noaptea de anul nou trebuie sa mancam peste ca sa trecem lin peste greutatile de peste an, asa ca v-am adus astazi o reteta in strai de sarbatoare ce va trona mandra pe masa de sarbatori spre incantarea musafirilor.
Am folosit file de halibut de la  Sea-Way.ro, o bucata frumoasa de peste care  s-a comportat excelent la decongelare si la gatit!  
Daca va place reteta  va astept cu un like si un share, in josul paginii veti gasi butoanele necesare, particip la un concurs organizat de gustos.ro si ajutorul vostru e decisiv! Multumesc tare mult! 
Pentru modul de asamblare in forma de peste m-am inspirat de  aici, am folosit doar alt aluat si alta umplutura.

Ajutor! Cum trec peste o situație neprevăzută?



Cred ca oricuia dintre voi  i s-a intamplat cel putin odata in viata sa fie pus intr-o situatie neprevazuta careia sa ii faca fata cu dificultate.
Fie ca e vorba de masina de spalat care refuza sa mai functioneze,  fie ca e vorba de o vizita  total neprevazuta la medic sau de  o factura pe care ati uitat sa o platiti si se apropie data scadenta, Romero vine in ajutorul vostru pentru fiecare din aceste situati

14 dec. 2013

RETETE DE FRIPTURI


De la o masa festiva nu poate lipsi o friptura savuroasa asa ca v-am pregatit o selectie retete pe toate gusturile si pentru toate buzunarele. Retete cu carne de pui, retete cu carne de porc, retete cu peste, retete cu carne de rata una mai apetisanta ca cealalta.
CLICK PE DENUMIRE PENTRU A AJUNGE IN PAGINA RETETEI! 



12 dec. 2013

Rata la cuptor glazurata


 Da, stiu, veti spune ca nu va place rata, asa am crezut si eu multa vreme, pana am descoperit ca de fapt nu stiam cum sa o prepar. De fapt carnea de rata e unica, e plina de savoare, si daca e preparata asa cum trebuie e si foarte frageda. Rata asta la cuptor, glazurata,  e demna de masa de saratori,  merita sa o incercati!
Puteti gasi multe retete interesante pentru sarbatori si nu numai si aici.

11 dec. 2013

File de halibut in sos de ciuperci


O reteta pentru iubitorii de peste alb, o combinatie excelenta intre peste si ciuperci! Am folosit file de halibut congelat de la  Sea-way.ro si ne-a placut foarte mult, s-a comportat foarte bine la gatit, si ce mi-a placut cel mai mult, glazura de gheata a fost in limite mai mult decat normale, mi s-a intamplat adeseori  sa cumpar din supermarket si la decongelare sa descopar ca jumatate e doar gheata.
Dragii mei, o sa apelez la ajutorul vostru, fiindca particip cu aceasta reteta la un concurs organizat de gustos.ro, un concurs pe care imi doresc foarte mult sa-l castig. Daca va place ceea ce vedeti dati-mi va rog un like si un share, in josul paginii, sub comentarii veti gasi formularele necesare. Va multumesc tare mult!

10 dec. 2013

Panettone, varianta rapida



Reteta clasica de panettone intotdeauna mi s-a parut prea complicata pentru mine, doua etape de preparare intinse pe parcursul a doua zilei, maia de casa, faina manitoba, asa ca am tot cautat variante rapide. Am incercat cateva pana acum, dar, desi de fiecare data am obtinut cozonacei foarte gustosi, erau totusi departe de gustul de panettone. 
 De data asta am avut la baza reteta Laurei (multumesc Laura!), dar i-am adus mici adaugiri care l-au apropiat foarte mult de gustul original.
Si cu aceasta ocazie va sugerez si aceste retete de Craciun, cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru acolo!


8 dec. 2013

RETETE DE PRAJITURI





O petrecere fara prajituri parca nu are nici un farmec asa ca am pregatit pentru voi o colectie de retete de prajituri de casa,  prajituri festive care mai de care mai gustoase si mai aratoase. 
 Click pe denumirea prajiturii pentru a ajunge in pagina retetei.





Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


7 dec. 2013

Spirale cu ciuperci



Fiindca  in ultima vreme v-am asaltat cu selectiile de retete pentru sarbatori vin astazi cu o reteta de post, dar care, totdata merge foarte bine ca aperitiv la o masa festiva.
Si fiindca spiralele cu spanac si spiralele cu crema de branza si praz au avut mare succes, astazi am urmat acelasi principiu doar ca am schimbat umplutura, vedetele fiind  ciupercile.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.

6 dec. 2013

RETETE DE TORT





Retete de tort pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele! Torturi de casa festive sau mai putin festive, mai frumoase sau mai putin frumoase dar categoric delicioase! Retete de torturi simple sau retete complexe, retete retete de tort cunoscute sau improvizatii de moment, fiecare dintre ele va indulci un moment important din viata noastra: Craciunul, Anul nou, Pastele sau aniversarile.
 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici

Ca sa ajungeti in pagina retetelor apasati pe denumirea fiecareia!



4 dec. 2013

RETETE DE COZONAC



http://www.caietulcuretete.com/2013/12/retete-de-cozonac-si-chec.html

 
De Pasti sau de Craciun, si in general pe mesele de sarbatoare ale romanilor, cozonacul este nelipsit! Cozonac cu nuca, cozonac cu ciocolata, cozonac cu rahat, cozonac fara framantare sau cozonac cu dospire la rece, unul mai bun ca celalalt, cu reusita garantata!
Mai jos gasiti toate retetele de cozonac, apasati pe denumire  pentru a ajunge in pagina retetei!

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici. Ma gasiti si pe instagram aici.




3 dec. 2013

RETETE DE APERITIVE

http://www.caietulcuretete.com/2013/12/aperitive-festive.html







Vedetele mesei festive sunt cel mai adesea aperitivele. Usor de facut, elegante, intr-o prezentare  de exceptie, pot transforma o simpla petrecere intr-o adevarata  parada a preparatelor de 5 stele. Si nu, nu trebuie sa investiti mult, trebuie doar sa puneti in valoare lucrurile simple!
Am adunat aici pentru voi o colectie de aperitive festive ce au fost foarte apreciate de invitatii mei, marea majoritate fiind si foarte usor de facut.

Click pe denumire ca sa ajungeti in pagina retetei!

2 dec. 2013

Coronita cu ciocolata



Cu aceasta coronita cu ciocolata dau startul retetelor de sarbatori, asadar ramaneti aproape, vor urma multe retete, sper sa va fie pe plac! Reteta de astazi este una foarte simpla, rezultatul e garantat, iar efectul eu zic ca e maxim, cu siguranta i-ar sta tare frumos pe masa de sarbatori. 

1 dec. 2013

Pasta de avocado



Avocado mai este supranumit si untul saracului. La noi multa vreme a fost un lux, acum insa e destul de rezonabil la pret, mai ales avand in vedere  multiplele proprietati. Si cum avocado are un mare continut de proteine este foarte potrivit acum, in perioada postului. Daca faceti de post pasta de avocado renuntati la iaurt, eventual adaugati 1-2 linguri ulei de masline.

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes