ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 feb. 2010

Oua umplute iepurasi




Ingrediente
5 oua
1 cutie pate(100 gr)
2 linguri maioneza
2 linguri mustar
masline
morcov
gogosari
marar

Mod de preparare




Se fierb ouale si cand sunt gata se tin putin in apa rece pentru a se curata mai usor. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei cand se pun la fiert, altfel exista riscul sa se crape coaja.



Se taie un capacel in partea mai lata a oului si se scot cu grija galbenusurile



Se faramiteaza galbenusurile cu o furculita si se adauga pateul, maioneza si mustarul. Pateul trebuie sa fie la temperatura camerei ca sa se incorporeze bine in compozitie.



Se freaca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia si se adauga sare si piper dupa gust



Se umplu ouale cu compozitia obtinuta si se dau putin la rece.



In varful oului se face o crestatura in care se introduc urechile. Urechile le-am facut dintr-un morcov cu ajutorul unui dispozitiv de curatat legume.



Se fac apoi ochii din masline, gura din gogosar si mustatile din marar. Tot din marar am facut si ceva iarba pentru decor si gata iepurasii




23 feb. 2010

Prajituri cu crema de cacao si glazura de ciocolata


Ingrediente(pentru 50 buc)

pentru foi:

3 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1 pliculet amoniac
faina cat cuprinde

pentru crema:

1 l lapte
4 linguri amidon
4 linguri cacao
1 esenta rom
6 linguri zahar

pentru glazura:

1 ciocolata neagra
1/2 ciocolata alba
4-5 linguri smantana dulce




Mod de preparare


Se bat bine ouale cu zaharul.



Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet, apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei





Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi subtiri. Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute





Foile vor fi tari si casante.






Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul, zaharul(eu am pus zahar vanilat), romul si cacao.





Se amesteca continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa se ingroase crema este gata.






Se toarna crema fierbinte intre foi, se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.






Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce.






Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi.






Apoi am pus si ciocolata alba si am incercat un model.



Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.









18 feb. 2010

Rulada din paine cu piept de pui




Ingrediente

200 gr piept pui
6 batoane
1/2 ardei gras rosu
1 ou
3-4 fire patrunjel
sare,piper





Mod de preparare

Se taie un capacel si se scobesc batoanele cu ajutorul unei lingurite.



Se toaca pieptul de pui ,se amesteca cu oul ,apoi se adauga miezul care a fost scobit de la batoane .



Se toaca marunt ardeiul si patrunjelul se adauga la umplutura,se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, si se amesteca bine pana se omogenizeaza.Daca nu va surade gustul de patrunjel puteti renunta la el,eventual daca vreti un aspect frumos puteti pune ardei verde in locul lui.Eu am ales patrunjelul fiindca ador aroma sa.



Se umplu batoanele cu compozitia rezultata.Atentie,umplutura trebuie impinsa foarte bine pana in capatul batonului,ca sa nu ramana goluri de aer.



Se pune capacelul si se infasoara strans in folie de aluminiu.Se pune intr-o tava o cana cu apa,se aseaza ruladele si se da la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.


Dupa ce s-au facut se lasa jumatate de ora in folie sa se raceasca apoi se scot si se pot felia.



15 feb. 2010

Musaca de piure cu pui




Reteta am gasit-o intr-una din carticelele "Practic in bucatarie", doar ca eu am renuntat la ciuperci. E o mancare delicioasa, usoara, foarte usor de facut si buna chiar si pentru copii. O reteta care va ramane pe lista preferintelor.


Ingrediente:




1 piept pui
1 kg cartofi
2-3 linguri unt
1 pahar lapte
1 ardei gras rosu
200 gr cascaval
1 ceapa



Mod de preparare


Se prepara din cartofi, unt si lapte piure-ul. Reteta aici: http://reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com/2010/01/piure-de-cartofi.html


Se toaca marunt ceapa, ardeiul se toaca cubulete. Se da cascavalul prin razatoare, iar pieptul de pui se da prin masina de tocat (sau robotul de bucatarie).







Se caleste ceapa intr-o lingura de unt, doar atat cat sa se inmoaie putin si se adauga pieptul de pui, ardeii si jumatate din cantitatea de cascaval. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia si se asezoneaza cu putina sare.




Intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt asezam jumatate din cantitatea de piure si nivelam uniform pe toata suprafata.




Punem deasupra umplutura de carne.




Deasupra adaugam restul de piure, presaram feliute de ardei gras(eu am preferat rosu pentru aspect, dar puteti pune de care vreti), apoi presaram reestul de cascaval.




Dam la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora, apoi lasam putin sa se racoareasca ca sa se poata taia frumos.




13 feb. 2010

Tort inimos



Pentru mine Valentine's Day are o dubla semnificate: in aceasta zi sarbatoresc 12 ani de cand mi-am cunoscut sotul si fiindca saptamana aceasta a fost si sf Valentina in calendarul ortodox, iar pe fiica mea o cheama Alexandra Valentina, am avut dublu prilej de sarbatoare.
Si uite asa mi-a venit ideea acestui tort inimos, dedicat cele doua iubiri din viata mea. La baza acestui tort este reteta de la prajitura fanta inspirata de aici: http://www.reteteinimagini.com/Retete/Prajituri/Prajitura-Fanta.html, doar ca am inlocuit fanta cu tymbark de portocale rosii. Gustul a fost desavarsit, o combinatie de dulce acrisor, un tort racoros si apetisant.

5 feb. 2010

Tort la metru



Ingrediente

pentru blat:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
1 cana faina
1 praf copt
2 linguri cacao

pentru crema:

1/2 l lapte
1 budinca vanilie
1 zahar vanilat(80 gr)
1 pachet margarina
colorant rosu

pentru glazura:

1 ciocolata neagra
1/ciocolata alba
3 linguri margarina
colorant rosu





Mod de preparare


Se bat spuma cu zaharul pana compozitia devine lucioasa si nu curge de pe lingura.Se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga.


Se amesteca apoi cu faina si praful de copt si se imparte aluatul in doua,la una din parti adaugandu-se cacao.




Se toarna compozitia in tavile unse cu margarina si se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute




Se lasa sa se raceasca apoi se taie cele doua checuri felii




Se freaca margarina cu zaharul vanilat.




Se prepara budinca conform indicatiilor de pe plic se adauga o lingurita de colorant si se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit se amesteca cu margarina.




Se lipesc feliile de chec intre ele cu crema,alternand una alba cu una neagra ,pana reconstituim checul.eu le-am pus pe un ceolofan si dupa ce am terminat operatiunea am infasurat toruletul in el si am dat jumatate de ora la frigider



Fiindca mi-a ramas ceva crema nu m-am indurat sa o risipesc si am pus-o deasupra .




Am preparat apoi glazura neagra:am topit ciocolata neagra impreuna cu doua linguri de margarina intr-o craticioara la bain marie si am turnat-o deasupra.






Apoi am preparatsi glazura de ciocolata alba,dar am adaugat o lingurita de colorant rosu si am facut-o roz.cu ajutorul unei lingurite am facut niste dungulite ca sa-i schimb putin aspectul






Am lasat-o peste noapte la frigider.Se taie apoi pe diagonala,ca sa apara dungile verticale




4 feb. 2010

Amandina cu ciocolata

Prajitura Amandina este o prajitura de cofetarie si era chiar una dintre cele mai iubite prajituri din cofetariile comuniste! Ce bucurie era cand ne cumpara mama amandine, cat erau de bune si insiropate, cu aroma aceea minunata de rom! Fondantul insa nu mi-a placut niciodata, asa ca intotdeauna il dadeam deoparte, e mult prea dulce pentru gustul meu, si poate de aceea nici nu am avut pana acum curajul sa ma apuc sa il fac acasa.
Amandina mea este o varianta a clasicei amandine, nu e varianta originala, dar gustul este la fel de divin, dupa mine chiar mai bun, fiindca nu este excesiv de dulce!
In mod normal  glazura trebuia sa fie din fondant, eu am inlocuit-o cu ciocolata, in crema in loc de ciocolata ar fi trebuit sa fie fondant, iar blatul nu continea cacao ci era colorat doar cu sirop de zahar ars.
Va recomand si prajitura Boema, prajitura Ora 12, rulada Diplomat sau  Indienele cu frisca. Mai multe retete de prajituri gasiti aici. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes