ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 dec. 2022

Rasucite cu prosciutto si cascaval

Rasucitele cu prosciutto si cascaval sunt minunate pentru rontait la un film bun, la o intalnire intre prieteni, sau, de ce nu, chiar si la petreceri! Se fac foarte usor, si vor disparea rapid, ca si cand nici n-ar fi existat, atat sunt de bune!
Va recomand si rasucitele cu branza, melcisorii piza, carnaciorii in foietaj, minipateurile cu branza sau spiralele cu ciuperci. Mai multe retete cu foietaj gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente rasucite cu prosciutto si cascaval

200 g aluat foietaj
125 g prosciutto
200 g cascaval
2 galbenusuri
2 linguri lapte

Mod de peparare rasucite cu prosciutto si cascaval

Presaram suprafata de lucru cu putina faina si intindem putin aluatul foietaj. Batem galbenusurile cu laptele si intindem o parte din acest amestec pe toata suprafata foietajului. 

Pe jumatate din suprafata aluatului vom intinde feliile de prosciutto, una langa alta. In loc de prosciutto puttei folosi sunca, bacon, salam, sau orice altceva aveti la indemana.

Radem deasupra partii cu prosciutto cascavalul, astfel incat sa acoperim toata suprafata.

Partea libera o suprapunem peste partea cu prosciutto si cascavalul si presam usor cu sucitorul, ca sa se lipeasca una de alta.

Taiem fasii inguste. Eu am obtinut 20, dar le-am taiat mai subtiri.

Ungem pe toata suprafata cu galbenusul batut cu lapte.

Luam fiecare fasie in parte si o rasucim apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le oacem in cuptorul preincalzit, cu ventilatie, la 200 grade, pentru circa 15-20 minute.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes