ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 mar. 2024

Crema rapida de mascarpone cu lapte condensat, pentru torturi si prajituri

Crema rapida de mascarpone cu lapte condensat, pentru torturi si prajituri, pe langa faptul ca este rapida este si foarte, foarte gustoasa, are si un aspect deosebit, si se face foarte usor, astfel incat nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta. 
Va recomand si crema rapida de mascarpone si frisca, crema rapida de mascarpone cu ciocolata, crema ganache de ciocolata alba. Mai multe retete cu mascarpone gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente crema rapida de mascarpone cu lapte condensat, pentru torturi si prajituri

500 g mascarpone
400 ml smantana pentru frisca
400 ml lapte condensat
 
Mod de preparare crema rapida de mascarpone cu lapte condensat, pentru torturi si prajituri
 
Voi incepe mai intai prin a va prezenta ingredientele, deoarece am fost intrebata adeseori ce ingrediente folosesc.
Mai intai vreau la lamurim un aspect legat de smantana pentru frisca: este vorba de smantana dulce pentru frisca, pe care o gasim in comert uneori si sub denumirea de frisca lichida, si  care se comercializeaza in cutii de carton. Asadar nu smantana fermentata, din cea pe care o mancam cu mamaliga. Desigur, si genul acela de smantana o putem folosi pentru torturi si prajituri, dar, cand a fost cazul, am precizat clar. La aceasta reteta am folosit smantana dulce pentru frisca Pilos, din Lidl, cutia cu albastru, cu 36% grasime.
Mascarponele tot de la ei, Milbona, si nu, nu le fac reclama cum am fost intrebata adeseori, pur si simplu raportul calitate pret este exact ceea ce trebuie.
Laptele condensat este tot de acolo, il gasiti chiar pe langa frisca lichida, si nu, nu este laptele condensat pentru cafea, acesta este la conserva si are o culoare galbuie si consistenta vascoasa.
Smantana lichida trebuie racita bine in prealabil, asadar o vom pastra la frigider si o scoatem doar in momentul prepararii. Nu se va mixa bine daca este la temperatura camerei.
Punem intr-un vas mascarponele si smantana dulce pentru frisca.


Mixam pana obtinem o crema fina. Nu insistati cu mixatul, in momentul in care ati obtinut consistenta unei creme va opriti, pentru ca mixatul in exces ar duce la taierea cremei. Deoarece atat smantana cat si laptele condensat sunt dulci, nu este nevoie sa mai adaugam zahar.

Adaugam laptele condensat.

Incorporam laptele condensat in crema cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare. Asadar la aceasta etapa nu vom mai folosi mixerul.

Spritam crema cu ajutorul unui pos cu dui stea. Dupa ce va sta la rece veti observa ca se va mai intari.

Eu am folosit aceasta crema pentru a prepara un desert la pahar




Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes