ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 mar. 2024

Caras prajit in crusta de malai

 Carasul este cel mai cunoscut si cel mai raspandit peste de apa dulce de la noi din tara si, cum locuiesc intr-un oras situat pe malul Dunarii, pentru mine carasul este un peste foarte accesibil, si avantajul principal este ca il cumpar direct de la pescari, atat de proaspat incat inca mai misca.
Carnea carasului este foarte dulce si gustoasa, singurul dezavantaj fiind faptul ca are foarte multe oase.
Asadar ieri, fiindca a fost Bunavestire, si s-a mancat peste, am avut in meniu caras prajit, in crusta de malai, cu mamaliga si usturoi. 

Va recomand si pastravul prajit, cu mamaliga si usturoi, novac prajit cu malai, sprotul prajit sau somnul la tigaie. Mai multe retete cu peste gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente caras prajit in crusta de malai

2 carasi, cca 300 g bucata
malai
sare 
ulei pentru prajit
 
Mod de preparare caras prajit in crusta de malai
 
Eu am avut doi carasi de circa 300 g bucata, dar pot fi si mai mici, deoarece au forte multe oase, si, cu cat sunt mai mici cu atat se vor praji mai bine si se vor topi si din oase la prajit. 

Mai intai va trebui sa curatan pestele de solzi. Nu va speriati, carasul are solzi mari, si se curata foarte usor, trebuie doar sa trageti cu un cutit in sens invers, si veti vedea ca solzii vor iesi foarte usor.  O data curatat de solzi il vom taia pe burta, pe lungime si il evisceram, adica ii vom scoate intenstinele.
Pestii mei au avut si icre, pe care le-am scos si le-am pus cu sare intr-un borcan. Cum pastram icrele, si cum le preparam, gasiti detalii aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)
Dupa ce l-am eviscerat il spalam bine in interior si ii curatam de toate pielitele negre, deoarece acestea i-ar conferi pestelui un gust amar.

Pentru ca pestele meu a fost destul de mare, si nu ar fi incaput in tigaie, i-am taiat capul, si l-am pastrat deoparte pentru o ciorba.  Il crestam des, cu un cutit bine ascutit.

Dam pestele cu sare atat la interior, cat si la exterior si il lasam circa 30 minute.  Punem malaiul pe  farfurie.

Dam pestele prin malai, pe toate partile, astfel incat sa fie acoperit in intregime. Malaiul ii va da o textura crocanta, foarte placuta.

Incingem bine uleiul si abia dupa ce uleiul este incins prajim pestele. Il vom praji la foc mediu, pe ambele parti, ca sa se patrunda bine si la interior.

Il servim alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi, si de ce nu si un pahar de vin alb.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes