ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 iul. 2023

Dovlecei la friteuza cu aer cald

E vara, e foarte cald, asadar fugim cat putem de bucatarie si mai ales de preparatele elaborate ce necesita mai mult timp si atentie, si retetele simple, precum cea de astazi, sunt cele mai la indemana.
Va recomand si dovleceii pane, chiftelutele din dovlecei, cu branza, dovleceii umpluti cu carne de pui, dovleceii in crusta de aluat sau dovleceii crocanti in crusta de pesmet panko.
 Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici.


Ingrediente dovlecei la friteuza cu aer cald

1 dovlecel zuchini
1 dovlecel galben
sare dupa gust
2 linguri ulei masline
mujdei de usturoi
 
Mod de preparare dovlecei la friteuza cu aer cald
 
Spalam bine dovleceii si ii taiem felii subtiri. 
 

Presaram dovleceii cu sare si apoi ii stropim cu ulei de masline.

Asezam dovleceii in vasul friteuzei cu aer cald. Eu am folosit friteuza cu aer cald Fram FAF-MD2000BK, unul dintre aparatele electrocasnice care au devenit indispensabile in bucataria mea, mai ales acum, in perioada de canicula, fiindca pot gati fara sa fac caldura, fum sau miros in casa, in plus obtin preparate cu mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei. 



Setam temperatura si programul dorit si pornim friteuza. Eu am setat la 180 grade pentru 15 minute, dar am mai verificat dovleceii pe la jumatateq timpului.

Pregatim mujdeiul de usturoi, il asezam intr-un  bol pe un platou, apoi asezam de jur imprejur feliile de dovlecei.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes