ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 iul. 2023

Crispy strips la friteuza cu aer cald

Cristy strips este un preparat de tip fast food foarte iubit mai ales de catre copii. Si cum e vara si temperaturile au crescut cu mult peste limita de confort, friteuza cu aer cald vine sa ne salveze si sa ne ajute sa pregatim o multime de preparate delicioase si sanatoase fara sa facem nici un pic de fum sau de caldura in bucatarie!  Pe langa faptul ca nu mai facem fum sau caldura in casa vom obtine si un preparat cu mult mai sanatos decat cele prajite in ulei! Va asigur ca vor fi delicioase, cu mult mai bine decat cele din comert!
 

Pentru pregatirea acestora am folosit friteuza cu aer cald FAF-MD2000BK de la Fram Electrocasnice Cartofi prajiti, crispy strips, fish fingers, aripioare de pui, si cam tot ce obisnuiam sa prajesc in tigaie, le pregatesc acum cu ajutorul acestui aparat. Cel mai mare avantaj este ca putem praji fara ulei, sau cu maxim una-doua linguri de ulei, si nu vom mai avea mai fum sau mirosuri in bucatarie, iar aparatul se intretine si se spala foarte usor. Capacitatea cosului este de 5 litri, ceea ce il face ideal pentru familia noastra, formata din patru persoane. Este silentios, este prevazut cu display digital control touch, are termostat reglabil de la 80 si pana la 200 grade, dar si o serie de programe prestabilite. Aspectul aparatului este foarte placut si se integreaza usor in orice bucatarie.
In concluzie recomand acest aparat din toata inima, eu una sunt foarte incantata si il folosesc aproape zilnic!


Ingrediente crispy strips la friteuza cu aer cald

300 g piept pui
50 g faina
2 oua
sare, piper
praf de usturoi
200 g fulgi porumb

Mod de preparare crispy strips la friteuza cu aer cald

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri si le presaram cu sare.

Le trecem prin faina astfel incat sa le acoperim in totalitate.

Batem oul cu sarea, piperul si praful de usturoi si trecem fiecare fasie de pui prin amestecul de ou.

Scurgem bine de excesul de ou si le trecem prin fulgii de porumb care au fost macinati in prealabil cu ajutorul unui robot de bucatarie. Fulgii de porumb ii macinati cat vreti voi de marunt. 
Scoatem cosul friteuzei cu aer cald. Il ungem cu o pelicula fina de ulei si asezam fasiile de pui avand grija sa lasam putina distanta intre ele. 

Setam friteuza la 180 grade pentru 15 minute si o pornim. La jumatatea timpului le puteti verifica sa fiti siguri ca totul este in regula.


Am pregatit si un sos de iaurt cu usturoi dar merg foarte bine si cu ketchup sau sos sweet-chilli. Puteti sa pregatiti si cartofi prajiti la friteuza cu aer cald, si va recomand cartofii prajiti cu usturoi, patrunjel si parmezan, reteta o gasiti aici.




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes